, ,

Zusters vertellen | Hoe onze dochter een afkeer kreeg van het geloof

Een tijdje terug deed ik een oproepje waarin ik vroeg om verhalen van lezers. Omdat ik het belangrijk vind dat ook lezers een plekje hebben om hun verhaal kwijt te kunnen. En soms help je een ander juist met zo’n verhaal. Het kan ook zijn dat iemand juist tips wil over hoe ze iets aan kan pakken.

Hoe onze dochter (6 jaar) een afkeer kreeg van het geloof.

Met de gezondheid van onze dochter gaat het al zo’n 1,5 jaar niet goed. Ze is heel erg moe. Valt in slaap in de klas. Kan normale activiteiten niet meer ondernemen en is in de tijd dat ze niet slaapt over het algemeen niet te genieten omdat ze zó moe is.

Gelukkig gaat dat met medicatie ondertussen beter en ook helpt het haar om dagelijks 2 powernaps te hebben (dus te slapen/rusten); om 12 uur en om 4 uur. Zo kan ze de dagen enigszins doorkomen. Helaas is er overigens nog altijd geen diagnose en oplossing voor haar klachten.

Vanuit ons wordt ze islamitisch opgevoed. Ze heeft het geloof altijd enorm interessant gevonden en ook tegen haar islam lerares kijkt ze enorm op (we wonen in België, waar bij gemeentelijke basisscholen ook de mogelijkheid tot islamles bestaat). Omdat we in een dorpje wonen en verder nauwelijks Islamles wordt gevolgd krijgt ze daar privéles. Ze doet dat graag en ook heel goed.
Elhamdulillah.

Maar ze is ook boos. Verdrietig. Waarom zij ziek is en andere kindjes niet. Waarom zij veel dingen niet kan, wat andere kindjes wel kunnen. Waarom Allah haar niet helpt. “Want ik bid altijd om beter te worden. Ik vraag Allah altijd om mij te helpen. Waarom helpt Allah me dan niet? Ik geloof niet in Allah. Ik ga geen sura’s meer zeggen of dua doen. Ik wil er niets meer van weten!

We hebben haar uiteraard uitgelegd dat we sabr nodig hebben. Bij alles wat we doen en ondernemen. En dat we daar uiteindelijk beloond voor zullen worden. Maar het troost haar niet. Het helpt haar niet om het in haar hoofdje op een rijtje te zetten. Ook met de lerares Islam heeft ze het besproken.

Maar sabr. Sabr dat haar geloof terug komt. Zodat het haar juist steun kan geven in deze moeilijke periode. En sabr voor genezing. Insha’Allah komt uiteindelijk alles goed.

Lieve zuster, moge Allah je dochter genezen en haar haar geloof terug geven. Ze is nog klein natuurlijk en geduld hebben met 6 jaar is niet gemakkelijk. Dames, als jullie advies hebben om dit meisje van 6 jaar weer blij te laten worden van het geloof, laat het weten in de comments alstjeblieft. En als je ook zelf je verhaal kwijt wilt of mee wilt doen in een rubriek, kun je me altijd een bericht sturen op info@fatimama.nl.
-Veel liefs-

 

3 antwoorden
 1. Sara
  Sara zegt:

  Lieve zuster, subhanAllah wat moet dit moeilijk zijn! ik kan je helaas geen andere advies geven dan geduld met haar en met alles te hebben.en dua blijven doen!! Ik hou jullie in my gebeden?

  Mogen Allah jullie sabr geven en je dochtertje genezen?

  Beantwoorden
 2. Umm Yasmina
  Umm Yasmina zegt:

  Salaam aleikoum lieve zuster,
  Wat een verdrietige situatie voor jullie.
  Moge Allah haar genezen en moge Hij jullie bijstaan in deze beproeving.
  Ik heb er geen ervaring mee, wel zie je ook bij kinderen in geval van een (chronische of langdurige) ziekte een rouwproces. Voordat er acceptatie komt, is er vaak een gevoel van boosheid en verdriet. En dat mag uiteraard ook.
  Gezien haar jonge leeftijd denk ik dat je vooral zelf, als gezin, als voorbeeld moet fungeren betreft de islamitische wijze en dagelijkse handelingen. Wellicht heeft ze Islamistische vriendinnetjes waar ze mee kan spelen en zo toch onbewust Islamitische dingen meekrijgt?
  Niet veel aandringen en ruimte geven voor haar onbegrip.
  Wellicht zijn er boekjes in de bieb die ook over zieke kinderen gaan?
  Veel sterkte insha’Allah.

  Beantwoorden
 3. Farah
  Farah zegt:

  Salam alaikoem,

  Misschien is het een optie om met haar naar een kinderziekenhuis of afdeling te gaan. En haar met de kindjes daar laten praten en spelen als dat toelaatbaar is. En dan kan je haar uitleggen dat niet alleen zij maar anderen ook ziek zijn. Zelfs zieker dan dat zij is. En dan nog een keer vertellen over sabr en bidden tot Allah juist goed is. Dat je hen juist alles kan vertellen. Hij luistert altijd. En soms is het net als een kadootje wat je heel graag wil hebben voor je verjaardag. Je moet even wachten, of als je moet sparen voor je mooie pop. En voor het beter worden moet je dua’s en gebeden sparen bij Allah.

  Insa Allah kan je er wat mee. Allah safie muslimien

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.