Yeah vakantie…..

Op zich was dat wel het eerste wat ik vrijdagmiddag dacht. Alleen toen mijn man ’s avonds thuis kwam, leek het er op dat hij ziek werd. En inderdaad zaterdagochtend moest hij om 4 uur opstaan om te gaan werken maar toen ik wakker werd, lag hij nog te slapen. Ja hoor, meneer was ziek. En iedereen weet wat erger is dan een ziek kind..Juist ja, een zieke man. Maar goed, hij bleef boven in bed liggen en veel last had ik deze keer niet van hem.

Omdat hij niet echt heel erg ziek was, knapte hij eigenlijk al een beetje op zondag. Ons plan was om dan van de week naar Roosendaal te gaan omdat we daar vaak gaan winkelen als we spullen nodig hebben en aangezien hij vrij was op maandag en dinsdag, zouden we dinsdag gaan. Maar zoals altijd, als je kinderen hebt, moet je je nergens op verheugen want juist ja, mijn man had Nu’aim aangestoken. Zaterdag, zondag en maandag was hij alleen een beetje verkouden en dinsdagochtend had ik al een gevoel dat het toch niet zo goed ging als het leek. Hij at maar 2 hapjes brood met olie. Daarna ging hij spelen. Mijn man was nog in de veronderstelling dat we zouden vertrekken maar ik wilde nog eerst zijn temperatuur meten omdat ik het niet vertrouwde. Als moeder heb je toch een soort instinct dat je zegt dat er iets niet klopt. En ja hoor, nadat ik alles in orde had gemaakt om te vertrekken, wilde ik hem aankleden. Hij voelde al wel wat warm aan en tijdens het verschonen wist ik al hoe laat het was. Meneer had 38,1. Op zich is dat natuurlijk geen hoge koorts maar omdat zijn voetjes koud waren, betekende dat, dat de koorts nog wel verder op kon lopen. Uitstapje afgeblazen dus.

Ik ben geen moeder (meer) die er dan direct maar een zetpil in steekt. Door een zetpil krijg je eigenlijk en vals veilig gevoel. De koorts daalt, je kindje gaat weer spelen maar op het moment dat de zetpil is uitgewerkt kan de koorts heel snel gaan stijgen en kan je kindje een koortsstuip krijgen. Mij niet gezien dus. Als de voetjes warm zijn, kun je sokjes met azijn geven maar zelf doe ik gewoon de sokjes uit. Als de voetjes koud zijn, geef ik warme sokken en probeer ik zijn voetjes warm te maken zodat de koorts door het lichaam gaat. Paracetamol geef ik alleen als ik zie dat hij veel pijn heeft of echt erg ziek is. Koorts is namelijk een hele normale reactie van het lichaam bij binnendringers. Je lichaam wil die inbrekers eruit halen en dus is dat druk aan het werk. koorts heeft dus een functie. Vandaar dat ik dat niet direct wil afremmen. Mocht de koorts nu erg stijgen of lang aanblijven, zal ik natuurlijk naar de huisarts gaan. Ook is een bezoek aan de huisarts erg belangrijk als je kindje erg suf is en niet goed meer reageert.

Voor nu ziet het er naar uit dat hij gewoon een fikse verkoudheid heeft. Ik heb zijn neusje niet goed gespoeld dus de bacteriën heb ik niet weggespoeld. Heel stom van mij want een verwaarloosde verkoudheid kan uitlopen op een oorontsteking. Daarom ga ik zometeen, als hij een beetje ok is, direct zijn neusje spoelen en geef ik hem het ‘hoestdrankje’  van zijn vader met verse gember, citroen en honing. Natuurlijk ga ik ook nog sinaasappels uitpersen zodat hij toch een beetje vitamine C binnen heeft. Eten wil hij niet nu.  Tot die tijd, zit hij naast me naar ‘helden van de stad’ te kijken. Noemie en ik zijn alleen want mijn man heeft Soraya naar een vriendinnetje gebracht om te spelen en zelf ging hij boodschappen doen. Het enige dat ik mis is nog een hele grote zak chips, een bak mokka ijs en iemand die voor mij het huishouden doet, want een ziek kind betekent een verwaarloosd huis.

En, wat doen jullie bij koorts?

2 antwoorden
 1. Aziema Fatima
  Aziema Fatima zegt:

  Haha zo herkenbaar om te lezen! Hier lag het halve huis een paar dagen plat Kids zijn gelukkig snel opgeknapt. Ook zónder paracetamol lekker home remedies, frisse fruit hapjes en veel lichaamscontact. Op zulke momenten wel extra blij dat de jongste nog een beetje borstvoeding krijgt want ze was binnen 1 dag weer de oude na extra aanleggen!

  maarre mama ondertussen natuurlijk lekker doorgaan zonder de nodige rust te pakken. Resultaat: mijn lichaam die het opeist. Kwakkel nu al een paar dagen in en uit een griepje. Maar gaat de betere kant op alhamdulillaah

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   Hahahaa, ja hier ook hoor. Ik heb nooit zo veel last van griepjes ofzo elhamdulilah en dat terwijl ik nie zo heel gezond ben maar goed. Maarre als je co-slaapt, en de hele nacht een verkouden kind naast je hebt liggen die IN je gezicht ademt, danne, kun je dat natuurlijk wel verwachten maar elhamdulilah. Ik voel me vandaag dus ook al wat beter.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.