Wat ik vroeger wilde worden.

Ken je dat? Dat je eigenlijk nooit wist wat je wilde worden, dat je nooit wist waar je een beetje goed in was en dat je eigenlijk nooit gemotiveerd genoeg was om een opleiding af te maken? Nee? Nou ik wel. Als kind schreef ik wel graag. Ik was ook altijd goed in Nederland en haalde goede cijfers. Een opstel was voor mij nooit een probleem en ik zie mezelf nog krantjes maken in mijn kleine kamertje.

Maar op de een of andere manier, vergat ik dat. Misschien omdat ik dacht dat schrijven geen werk is, dat schrijven geen beroep is. Ik weet het niet maar het schrijven verdween op de achtergrond toen ik een opleiding moest kiezen. En omdat mijn vriendin naar de LDS (Lagere Detailhandel School) ging, leek mij dat ook wel een goed idee. Mijn ouders vonden dat wel handig want ik kon zo altijd een eigen zaak starten. Maar natuurlijk had ik helemaal geen doel omdat ik nog niet wist wat ik wilde. Wat ik wel heel leuk vond was typen. Ik haalde met gemak mijn typediploma. Met twee tienen en een acht, onder het predikaat “met lof”.  Heerlijk toch. Het gaf me heel even veel zelfvertrouwen dat ik ook een hoog cijfer kon halen.

Op school lukte het niet zo goed omdat ik ook veel moest leren. En leren, sja, dat interesseerde me niet zo veel. En Duits en Wiskunde waren de vakken from hell. Ik bleef zitten en daarna nog een keer zitten en daarom moest ik van school af. Helaas. Ik ging naar de LEAO en daar slaagde ik. Maar echt niet omdat ik iets deed ofzo he. Ik was zooo lui. Leren is sowieso niet zo mijn ding omdat ik me niet goed kan concentreren op de stof. Ik leerde wel weer veel van de lessen. Zo redde ik het altijd net. Na de LEAO wilde ik KMBO doen maar mensen, ik was 18 he en ik realiseerde me dat ik ‘volwassen’ was en gewoon kon stoppen als ik wilde. Dus.. dat deed ik. Ik ging naar de directeur en zei dat ik wilde stoppen. En echt. Niemand die ging zeuren of contact opnemen met mijn ouders, WAT ZE HADDEN MOETEN DOEN! Ik was gewoon gestopt met school. Nou ik heb daarna nog een school gevonden, en nog een school gevonden en allemaal nie afgemaakt.

Op een gegeven moment raakte ik zwanger op mijn 21ste zonder een nette school afgemaakt te hebben. Na al dat gedoe met hun vader, kwam ik erachter dat ik als volwassene ook studiefinanciering kon krijgen als ik naar school ging. Ik zegde mijn uitkering op en ging naar school. En uiteindelijk haalde ik toch SPW 3. Voor sommige is dat niet veel maar ik was trots dat ik ondanks alles toch doorging. Want gemakkelijk was het niet met 2 kinderen, schulden, een huishouden, problemen met hun vader. Ondertussen trouwde ik en verhuisde ik naar Belgie en nog steeds ging ik door. Elke dag een uur in de trein van Antwerpen naar Rotterdam en dan nog de tram. Zoveel moeite maar ik haalde het. Terwijl ik zwanger was van Soraya maakte ik mijn scriptie af met als onderwerp ‘meertaligheid’.

Ondertussen was ik wel begonnen met bloggen en schreef ik heel veel van me af, soort van anoniem via web-log.nl. Maar omdat ik onzeker was over mijn schrijven, durfde ik het niet echt te delen met mijn man. Ik stopte daarom met het actief schrijven. Zo nu en dan kwam er eens een update maar uiteindelijk stopte ik toch. Web-log.nl werd ook overgenomen en dat was weer een gedoe. Natuurlijk gaat het bloed waar het niet kruipen kan en wilde ik weer gaan bloggen. Voor mij is het dus heel zeker dat ik schrijven en bloggen ontzettend leuk vind.

Het enige probleempje bij mij is dat mijn dagen heel verschillend kunnen zijn waardoor ik geen vast ritme kan creeren voor mezelf en mijn blog. Die kleine zit op school maar is ook af en toe ziek, mijn man komt af en toe thuis overdag, soms moet ik andere dingen doen.. En zo zijn er altijd wel dingetjes die me in de weg zitten. Maar ik ga mezelf er niet door laten weerhouden. Ik blijf gewoon schrijven en misschien vind ik ook de regelmaat en de rust om te doen wat ik het allerleukste vind. Schrijven!

Wist jij al vroeg wat je wilde worden?

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.