,

Van moeder tot moeder | Mahwish

Omdat ik als, inmiddels ervaren maar toch zo onervaren, moeder zo veel adviezen heb gehad in de afgelopen 22 jaar (OW MY ALLAH, 22jaar???), leek het me leuk om een rubriek op mijn blog te starten met daarin interviews met andere moeders. We hebben allemaal wel eens een raar advies gehad wat we totaal niet toepasten, of juist een heel goed advies gekregen. Het kan ook zijn dat je een advies hebt gemist. In deze rubriek kun je alles kwijt wat je wilt doorgeven. Want wat is meer empowering dan al die tips te delen? Misschien help je er een andere moeder wel mee. Misschien leren we ervan en misschien herkennen we sommige dingen. Maar het belangrijkste is: Hier oordelen we niet. Hier mag je gewoon je zelf zijn met de opvoedingsstijl die bij jou past. Vandaag laat ik Mahwish van  mammiemammie.nl aan het woord.

Wie ben je?
Ik ben Mahwish, een Pakistaanse vrouw en ben getrouwd met een Marokkaanse man.

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?
Ik heb twee dochters, een kleuter van 6 jaar en een peuter van 3 jaar.

Wat voor soort moeder ben jij?
Ik ben een moeder die zoveel mogelijk liefde, kennis en kunde wil meegeven. Op gebied van geloof, cultuur, creativiteit en zelfstandigheid. Daarnaast vind ik het belangrijk om veel tijd met elkaar door te brengen en samen dingen te ondernemen, van wandeling tot dagje weg.

Wat zijn jouw valkuilen als moeder?
Mijn valkuil is dat ik alles perfect wil doen en alles wil kunnen. Dat vreet energie dus moet vaak tegen mezelf zeggen dat het onmogelijk is om alles tegelijk te doen.

Wat is het slechtste advies dat je ooit gekregen hebt.
Slechtste advies kan ik mij niet herinneren. Ik weet wel dat iedereen denkt het altijd beter te weten, vroeger kon ik daar onzeker van worden. Nu weet ik dat ik sterk in mijn schoenen moet staan en naar mijn eigen gevoel moet luisteren.

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?
Beste advies: soms doen alsof je dingen niet ziet. Als je kijd bijvoorbeeld stiekem iets doet wat niet mag, gewoon laten gaan anders blijf je bezig als politieagent.

Welk advies heb je gemist?
Volg je eigen gevoel en laat los wat anderen vinden. Jij bent de moeder en weet het beste wat goed is voor je kind.

Welke ultieme tip heb jij voor andere moeders?
Zie punt hierboven. En: geen dingen toelaten die tegen je gevoel ingaan, bv. als iemand je baby wil vast houden en jij wil dit niet, of als iemand een kus wil van je kind en jij en/of je kind wil dit niet. Gewoon niet doen, de ander dient daar respect voor te tonen.

Mahwish blogt op mammiemammie.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.