,

Van moeder tot moeder | Bouchra

Omdat ik als, inmiddels ervaren maar toch zo onervaren, moeder zo veel adviezen heb gehad in de afgelopen 22 jaar (OW MY ALLAH, 22jaar???), leek het me leuk om een rubriek op mijn blog te starten met daarin interviews met andere moeders. We hebben allemaal wel eens een raar advies gehad wat we totaal niet toepasten, of juist een heel goed advies gekregen. Het kan ook zijn dat je een advies hebt gemist. In deze rubriek kun je alles kwijt wat je wilt doorgeven. Want wat is meer empowering dan al die tips te delen? Misschien help je er een andere moeder wel mee. Misschien leren we ervan en misschien herkennen we sommige dingen. Maar het belangrijkste is: Hier oordelen we niet. Hier mag je gewoon je zelf zijn met de opvoedingsstijl die bij jou past. Vandaag laat ik Bouchra aan het woord.

Wie ben je?
Ik ben Bouchra, moeder van 2 prachtige kinderen en getrouwd met John. Ik ben van Marokkaanse afkomst en mijn man is Nederlands. Ik blog op mamaish

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?
Ik ben gezegend met twee kinderen; Rayan is mijn oudste, een jongen van 4 jaar. Yara Lyna is een meisje en is 2 jaar.

Wat voor soort moeder ben jij?
Ik ben een relaxte moeder, ik geloof in een vrije opvoeding. Dat betekent dat ze vrij zijn om zichzelf te zijn en de wereld te ontdekken op hun eigen tempo en manier. We voeden ze wel op met normen en waarden. Ook worden ze gelovig opgevoed maar dan wel op een speelse en ontspannen manier. John en ik hebben allebei een andere achtergrond en willen ‘ the best of both worlds’ meegeven.

Wat zijn jouw valkuilen als moeder?
Omdat ik veel geduld en begrip heb voor mijn kinderen, kan het soms overkomen alsof ik (te) makkelijk ben. De grenzen van John en ik liggen soms ver uit elkaar af en dat kan verwarrend zijn voor de kinderen. We zijn wel echt een team maar geven elkaar ook wel de ruimte om dingen op verschillende manieren aan te pakken.

Wat is het slechtste advies dat je ooit gekregen hebt.
Om mijn baby te laten huilen! Wanneer Rayan of Yara huilden dan pakte ik ze direct op. Ze kregen en krijgen nog steeds de aandacht, liefde en genegenheid die ze nodig hebben.

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?
Luister naar je moederinstinct. Jij weet wat goed is voor jouw baby/kind.

Welk advies heb je gemist?
Niks eigenlijk.

Welke ultieme tip heb jij voor andere moeders?
Blijven genieten van het moederschap met alle ups-and-downs.

Nogmaals Bouchra blogt op https://mamaish.com

Bouchra

Dankjewel Bouchra voor jouw bijdrage. Heel leuk om te lezen. Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Mail me dan op fatimama@outlook.be en ik stuur je dan de vraagjes op.

7 antwoorden
  1. Essma
    Essma zegt:

    Leuk! Ik herken me wel een beetje in Bouchra. Ik ben ook van Marokkaanse afkomst en mijn man van Nederlandse. De verschillen tussen ‘both’ komen in de opvoeding ‘boven drijven’… ?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.