, , ,

Ramadan update!

Omdat ik vandaag eventjes de tijd heb, kan ik snel een Ramadan update geven. De Ramadan ging dus echt wel goed, op slaapgebrek na. Das echt altijd. Zonder eten kan iedereen wel maar zonder slaap.. Dat lukt niet. Ik heb ook al heel veel mombie’s rond zien lopen. Moeder zombies. De hele dag voor de kinderen zorgen, vasten, laat eten en laat naar bed zorgt gewoon dat moeders echt uitgeput zijn…

Voor mij zit het vasten er alweer op. Afgelopen dinsdag moest ik helaas, helaas stoppen. Niet iedereen zal dat begrijpen maar in mijn vorige ramadanblog schreef ik al dat Ramadan meer is dan alleen maar vasten. Ramadan is een maand van bezinning. Een maand waar je sterker uitkomt, mits je je best doet. Een maand waarin je alles op alles zet om er alles uit te halen wat er in zit. Nou en als je dan niet meer kan vasten, voel je je gewoon soms slecht. De eerste slok water was verschrikkelijk. Ik wilde helemaal niet maar ik moest. Want als je niet kan vasten MOET je je vasten verbreken. Inmiddels ben ik er natuurlijk weer aan gewend maar ik merk wel dat ik er nu niet meer lekker ‘in zit’, zoals daarvoor. Maar goed, de laatste 10 nachten zijn inmiddels al aangebroken en in deze nachten zou ik misschien, als het lukt, mezelf weer een beetje kunnen optrekken want voor je het weet is de ramadan al weer achter de rug!

Wat inmiddels dus ook al bijna achter de rug is, is het schooljaar. In België krijgen de kinderen 2 maanden vrij. Van 1 juli tot 1 september. Donderdag is dus haar laatste dag. Eerlijk, ik vind het heerlijk. Niet meer elke dag om 6 uur wakker worden, gewoon lekker slapen tot ik wakker word en niet meer elke dag 4 x met het openbaar vervoer. Wat een drama. We gaan ook nog op vakantie en ik hoop dus ook nog op wat zon dit jaar want hahaha wat een regen he, de laatste dagen. Ik heb er geen hekel aan hoor, daar niet van. Maar een Spaans zonnetje is welkom.

Deze week is er voor de rest niet veel gebeurd, alleen de afgelopen vrijdag dus wel.. De kleine werd besneden. Nou nou, wat vond ik dat zielig. Hij had geen idee en was lekker aan het spelen. Ik voelde me zo slecht maar het moest wel want het was niet alleen een religeuze maar ook een medische besnijdenis. En trouwens, besnijden is gezonder. Een paar jaar terug las ik dat zelfs de WHO dat aanraadt als remedie tegen bepaalde ziektes. Maar toch vond ik het wat fijner dat de dokter zei dat het ook wel nodig was. Wat dat betreft ben ik toch maar een zwakkeling. Inmiddels gaat het al wel wat beter en is het alleen drama met plassen en verschonen. Want ja, hij is al bijna 3 maar nog niet zindelijk en ik heb daar dus expres mee gewacht tot na de besnijdenis. Ik denk dat ik er na de vakantie aan ga beginnen want vanaf 1 september gaat onze “Boliebollie’ naar de kleuterschool inshaAllah. Een heel nieuw tijdperk breekt aan voor mij. Na bijna 3 jaar dagelijks 24 uur samen met hem te zijn, zal dit wel weer even wat anders zijn. Ik heb al wilde plannen hoor. Ik wil mijn rijbewijs halen, Arabisch en koran gaan leren, een paar keer per week gaan sporten en elke vrijdag naar de moskee gaan. InshaAllah. Daarnaast ben ik van plan om meer werk te maken van mijn blog en verder te gaan met het boek waar ik mee bezig ben. Het ligt gewoon even op zijn gat omdat ik met Bollie geen ruimte heb om dieper in te gaan op de inhoud maar na de zomervakantie zal het dan inshaAllah eindelijk zover zijn.

Nou ik denk dat ik zo wel een beetje alles verteld heb. Ik ga straks nog een vistajine maken en voor de tigste keer op rij weer pasta met ‘tomaten’ saus waar ik dus alle groentes uit de koelkast insmijt om ze maar groentes te laten eten. En ik hoop dat ik vanavond een beetje op tijd kan slapen want ik ben moeeee.

What are you guys up to? Lukt het een beetje met vasten?

2 antwoorden
 1. Sofie van OHEA
  Sofie van OHEA zegt:

  Leuk om te lezen over de Ramadan!
  Die besnijdenis, ik hoor zoveel verschillende verhalen … gezonder of juist helemaal niet … nouja ik ga me er niet in verdiepen, hier speelt het niet 🙂

  Ook wij kijken enorm uit naar de vakantie!

  Fijne week xxx

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   Hahahaha ja dan hoef je er ook helemaal niet over na te denken natuurlijk.
   Nog 2 daagjes school en dan is het gedaan. Hoe zalig!!!! Geniet ervan!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.