, , ,

Moslims en terrorisme

Zoals mijn vaste lezers al weten, moslims en niet moslims, schrijf ik zo nu en dan blogs over mijn gevoelens als moslima als er weer eens een aanslag plaatsvind. Ik vind dat zeer belangrijk. Ik kan niet iedereen bereiken met mijn blog maar de personen die ik kan bereiken probeer ik wel een hand te reiken.

pixababy

Voordat ik me bekeerde had ik een heel ander beeld over moslims en over de islam.
Alle oorlogen in het midden oosten waren een  ver-van- mijn-bed-show en terrorisme was altijd islamitisch. Tot 9/11…

 

ik hou van moslims

Ik weet nog precies wat ik aan het doen was. Ik was bij mijn ouders toen het eerste vliegtuig door de twintowers vloog en toen ik de kinderen (de 2 oudste) daarna had opgehaald deed ik direct de tv aan om verder te kijken. Hele avonden keek ik naar praatprogramma’s. En inmiddels kwam ik erachter dat er heel wat ‘islamkenners’  zaten die alleen maar de islam en de moslims zaten te bashen. Zo boos werd ik daarvan. Want ik kende zelf zoveel moslims. Ik wist niet veel van de islam maar wel van de moslims. Ik kon zo met ze lachen, altijd in voor een lolletje en dat eten! Wauw. En zo gastvrij en vriendelijk altijd.

Oorlogsregels

Vanaf dat moment had ik een ander idee over moslims dan wat er op tv te zien was. Zelf was ik nog geen moslim maar dat duurde niet heel lang. Het was de voorbode van mijn bekering denk ik zelf. Nadat ik zelf moslim was geworden zag ik terroristische aanslagen natuurlijk door een hele andere bril. Ik had inmiddels veel meer kennis en kende nog meer moslims. Wat ik vooral wist, was dat als je ‘een persoon vermoord die onschuldig is, het is alsof je de hele mensheid vermoord’. Voor mij genoeg om te weten dat je nooit en te nimmer onschuldige mensen mag vermoorden. Enja natuurlijk wist ik dat allang al, maar op het moment dat je als nieuwe moslim geconfronteerd wordt met dat soort zaken is het fijn het nog eens te lezen. Wat ik nog meer leerde, wat dat er echt regels zijn aan oorlog voeren. Zo mag je geen oude mensen, kinderen, zieke, zwakke mensen of vrouwen vermoorden. Je mag zelfs niet hun land vernielen en hun huizen. Zo anders dan wat je ziet gebeuren tijdens de oorlogen op tv.

mijn gevoelens..

Omdat ik het zo belangrijk vind dat andere mensen ook weten dat er miljoenen moslims niet achter aanslagen staan, blog ik er regelmatig over. In de onderstaande blogs schreef ik zelf over mijn gevoelens:
huis tuin en keuken moslim
Een moslima over Brussel
Hoe denkt een moslima over aanslagen

en ik kon mijn blijdschap ook niet verbergen toen ik het boek ‘een jihad van liefde’ van uitgeverij de bezige bij mocht ontvangen. Hier staat de recensie:
recensie een Jihad van Liefde

Nadat ik hem uit had bleef ik er nog lange tijd over nadenken en ik besefte me dat ik hier iets mee moest doen nadat ik het boek had uitgelezen. Ik wilde hem eerst houden maar omdat ik de boodschap super belangrijk vind, wil ik hem doorgeven. Dus wil JIJ het boek “een Jihad van liefde” winnen? Reageer dan hieronder op mijn blog (met een geldig mailadres) dat je meedoet met de winactie. Ik zal de uitslag bekend maken op 20 november 2017.  Als je meedoet, zorg en dan voor dat ik wel contact met je op kan nemen en reageer binnen 48 uur. Anders gaat de prijs naar een andere persoon. De winactie is inmiddels afgelopen.

Heb jij iets gelezen wat over dit onderwerp gaat en dat je graag wilt delen? Laat het dan ook hieronder achter zodat andere mensen het ook kunnen lezen. En doe je mee?

 

17 antwoorden
 1. Chaima
  Chaima zegt:

  Ik zou m graag willen winnen omdat ik ‘m heel graag wil lezen. Ik ga binnenkort naar Italië en dan heb ik meteen leesvoer voor in het vliegtuig. Ook lijkt het me een tof idee om het boek daarna weer door te geven aan iemand anders. Zodat ie inderdaad zo veel mogelijk gelezen wordt.

  Beantwoorden
 2. Rachida Toorenburgh
  Rachida Toorenburgh zegt:

  Salamoe 3alaikoum,

  Ik doe heel graag mee, voor de verandering niet voor mijzelf, maar voor mijn zus de Boeken verslinderer!

  Wasalaam
  Rachida

  Beantwoorden
 3. Sara
  Sara zegt:

  ❤️Ik zou dat boek graag willen lezen en dus winnen. Mijn intentie is om het te lezen en erna weer door te geven aan iemand anders. Zo hoop ik dat het boek meer liefde en banden creeert ❤️

  Beantwoorden
 4. Fatima Amatullah
  Fatima Amatullah zegt:

  heel inspirerend en interessant!!
  fatimama, bedankt voor je mooie en bijzondere bijdrages, keer op keer.

  ik doe graag mee met de win actie
  en zoals anderen hier al zeiden, zou
  ik het ook na het lezen door willen
  geven aan anderen (super goed idee!!)

  liefs, Fatima

  Beantwoorden
 5. Jaouida
  Jaouida zegt:

  Salaam alaykoum,

  Ik ben zo nieuwsgierig naar dit boek en doe daarom graag mee met de winactie. Leuk initiatief om het boek door te geven.
  Fingers crossed?

  Xxx Jaouida

  Beantwoorden
 6. Hanane
  Hanane zegt:

  Ik ben benieuwd naar het boek. Ik lees graag en veel. Het zou leuk zijn om te winnen en ook ik zou het boek daarna door geven, zodat iemand anders het ook kan lezen. Mooi idee!

  Beantwoorden
 7. Ginny
  Ginny zegt:

  Ik lees momenteel veel tijdens het voeden van mijn 2e zoontje dus ben erg geinteresseerd om mee te doen. Bedankt voor het delen van dit blog. Jazaki Llahu khayran

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.