Jezelf accepteren | Je bent goed genoeg

Al vanaf dat ik klein ben, ben ik geen meisje-meisje. Ik ben wel een meisje maar ik was liever met de jongens aan het spelen, lekker door het park rennen, hutten bouwen en kijken hoe ver ik kon spugen. Dat van dat spugen is al een tijdje voorbij (gelukkig) maar ik ben nog steeds geen meisje-meisje. Ik verwonder me dan ook echt heel erg over hoe andere vrouwen omgaan met schoonheid.En niet alleen vrouwen, ook meisjes. Toen ik jong was, had ik geen vriendinnen die aldoor bezig waren met make up, selfies en hun zelfbeeld. Nee, wij waren gewoon lekkere jong en op kleren na, Gapstar, Chipie en Airmaxen (NEE, ik was geen gabber) deden we er niet zoveel aan. Dat was ook niet nodig want er waren ook niet zoveel meiden die daar mee bezig waren. Vroeger was dat gewoon niet zo. Enja, ik weet dat ik nu als een enorme oma overkom maar like I care. Het is gewoon de waarheid.

Als ik nu om me heen kijk op social media en soms in mijn hele dichte kringetjes (you know who you are dame), zie ik echt zoveel dames die bezig zijn met hun uiterlijk, dat ik er een beetje triest van word. Zelfs moslimdames die veel make up dragen. Nou heb ik echt niks tegen make up en jezelf mooi maken vind ik ook niet erg. Maar die trend die ik tegen kom baart me echt zorgen. Dat je zonder make up gewoon niet mooi gevonden word. En dat dames het gevoel hebben dat ze make up MOETEN dragen omdat ze anders niet mooi zijn of zich kaal voelen. Zelfs dames die echt mooi zijn zonder make up, echt beauties, dragen make up om iets te verbergen. Maar wat? Op insta zetten ze foto’s neer met ik weet niet hoeveel filters en bewerkingen. Bang om zichzelf te tonen zoals ze er zonder make up uitziet.

Omdat wij geen tv hebben kijk ik soms iets via www.npo.nl en daar is een programma dat ‘Sophie in de kreukels’ heet. Daarin onderzoekt zij hoe mensen over botox denken, waarom ze er zo over denken en hoe ze er zelf over denkt. Sophie heeft een karakteristieke kop met best wel veel rimpels voor haar leeftijd. En in televisieland valt dat op. En dat is erg. Op tv leven onze voorbeelden, althans voor de mensen die vaak tv kijken. Het grootste publiek dat tv kijkt is gevoelig voor dat soort dingen en uiterlijkheden. Waarom spuiten ze zich dan vol met botox? Waarom is het zo belangrijk geworden hoe je eruit ziet? Vrouwen zijn werkelijk een lustobject van jewelste. Ze beseffen het alleen niet allemaal. En dat vind ik jammer want een vrouw heeft zoveel meer te bieden dan alleen haar uiterlijk. Als ik zou praten over mijn vriendinnen zou ik spreken over hun innerlijk. Ik zou spreken over hun karakter, hoe vriendin K. de liefste is van de hele wereld, hoe vriendin L. zo slim is, hoe vriendin I. zo een doorzetter is en altijd doorgaat en oplossingen verzint terwijl elk ander in een hoekje zou gaan zitten janken, hoe vriendin L. zo gastvrij en geïnteresseerd is, hoe vriendin A. zo open is dat ze een pleegkindje heeft waar ze samen met haar man en kind voor zorgt en waar ik zoveel bewondering voor heb. Echt. De buitenkant is echt niet alles. De buitenkant is alleen hetgene dat je ziet als je naar iemand kijkt. De buitenkant is het plaatje wat je op je instagram of facebookpagina zet om zo een droomwereld te creëren waarin iedereen je waardeert om wat? Een uiterlijk dat je jezelf niet gegeven hebt? Een uiterlijk dat afhankelijk is van zoveel factoren? Een uiterlijk dat jou door God gegeven is.. Waar je goed voor moet zorgen maar wat nooit hetgene is waarvoor jij alleen gewaardeerd zou moeten worden. Jij zou gewaardeerd moeten worden om wie je bent. Een lieve meid, een goede moeder, een beste vriendin, de allerliefste en grappigste vrouw van iemand en vooral degene waarvan de profeet saws heeft gezegd dat de beste onder de mannen, de mannen zijn die het beste voor hun vrouw zijn. Voor jou! JIJ!

Allah heeft ons geschapen in de beste vorm. Waarom accepteren we dat niet gewoon. Waarom zeggen we niet vanaf vandaag dat we gewoon goed genoeg zijn zoals Allah ons geschapen heeft. Want dat zijn we. Allah is perfect en als Allah het zegt is het waar. Dus vanaf vandaag, lieve dame, accepteer jezelf. Shape je gezicht niet om bepaalde dingen te verbergen. Ga zonder make up voor de spiegel staan en accepteer jezelf. Gewoon zoals je bent. Want zo ben je het beste..

MashaAllah.

8 antwoorden
 1. Bintieshome
  Bintieshome zegt:

  Wat mooi geschreven. En ja ik zie die trend ook om me heen. Het is zo erg dat er op je wordt neergekeken / raar wordt gedaan als je aangeeft niks met make up te hebben.

  Beantwoorden
 2. Liever anoniem
  Liever anoniem zegt:

  Ik vind het persoonlijk ergens heel vermakelijk dat er zoveel vrouwen lopen met een make-up style die geperfectioneerd is door de travestieten wereld. Je gezicht bakken bijvoorbeeld zo blijft alles perfect verborgen zoals de stoppeltjes en onder de spotlights waar sommige onder optreden in shows moet alles heel goed blijven zitten.

  Veel van de vrouwen beseffen gewoon niet dat ze met een mannen make-up style lopen.

  Zelf geef ik geen sier om make-up. Soms is het leuk, maar meer om te tutten. Ik vind een ander half uur aan je gezicht prutten veelste lang en zonde van de tijd.

  Daarbij is een “bloot” gezicht prachtig. Ik kan er uren naar kijken. Zeker als mensen ouder worden. Prachtig gewoon.
  Het word hoogtijd dat we de schoonheid van de natuur weer gaan waarderen en de topmodel/travo look achter ons laten.

  Prachtig geschreven stuk. Weer heerlijk om te lezen.

  Beantwoorden
 3. Cindy Reyns
  Cindy Reyns zegt:

  Wat mooi geschreven. Mijn man zei elke keer als ik make-up droeg: Wat ben je weer creatief geweest vandaag maar lieverd je bent mooi op jouw unieke manier. Dus nu heb ik alle make-up gebannen uit mijn leven behalve rode lipstick. Dat blijf ik enorm mooi vinden.

  Beantwoorden
  • Fatimama
   Fatimama zegt:

   Jaaa, rode lippenstift is zo hot! Mijn man houdt niet van lippenstift dus ik draag het niet maar ik vind het heel mooi bij andere vrouwen en wel heel lief van jouw man hoor.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.