Huiselijk geweld #2

Wat doe je als je slachtoffer bent van huiselijk geweld?
Ik had het geluk dat ik vooral geestelijk mishandeld werd, al was het niet leuk dat hij me aan mijn haren de trap terug op trok toen ik het zat was en naar mijn moeder wilde gaan. Ook was het nogal vernederend dat hij me met een lepel op mijn hoofd sloeg toen mijn vriendin erbij was. Oja en toen hij dat pak melk midden in de nacht tegen de muur aangooide waar de moeder van de neefjes van mijn kinderen bijwaren, en zei dat ik dat moest opruimen, dat was ook niet zo tof. Maar die keer dat het echt erg werd, was de laatste keer. En de laatste keer was niet omdat ik nou zo sterk was en wist wat ik moest doen maar ik had het geluk dat ik die dag weg moest. Ik MOEST weg, ik kon daar niet aan ontkomen, mijn vader was jarig en ik moest vloerbedekking bestellen voor de flat waar ik naartoe zou verhuizen. Anders zou dat niet meer op tijd gelegd worden. Doordat ik weg moest, kwam ik bij mijn moeder aan met een dicht oog. Ik had een heel verhaal verzonnen maar de buurvrouw keek me aan en zei: “Maar Michelle, als dat niet waar is, dan moet je het zeggen he, dat is echt heel erg dan.” Toen brak ik en begon te huilen.
Mijn moeder belde mijn vader op en die kwam direct terug naar huis en nam me mee naar de huisarts en de politie om aangifte te doen. Die avond sliep ik bij de buurvrouw van mijn ouders en daarna kon ik 2 weken bij mijn vriendin in Rotterdam blijven. Dit was MIJN oplossing. Voor iedereen is er een andere oplossing. Ben jij het slachtoffer, schakel dan hulp in. Het is zeer moeilijk in je eentje. Voor iemand die omstander is, je kunt heel boos worden op de dader maar daar help je het slachtoffer niet mee. Belangrijk is dat ze veilig weg kan komen. Via de volgende sites kun je wat meer lezen over huiselijk geweld en de eventuele opties om weg te komen. Zorg er ten allen tijden voor dat je veilig bent en doe geen ondoordachte dingen.

meldhuiselijkgeweld

weggaan of blijven

http://www.fjc-mb.nl/

Testimonials Huiselijk geweld

huiselijk geweld.nl

slachtofferhulp.

Als je op deze link klikt kun je mijn vorige blog lezen over huiselijk geweld lezen.

 

2 antwoorden
 1. Ineke
  Ineke zegt:

  Echt sterk dat je dit durft te schrijven! Ik ben ook heel lang slachtoffer geweest van huiselijk geweld & ben nu enkel boos dat ik nooit vroeger de stap heb gezet om weg te gaan. Hopelijk kan je met deze 2 posts mensen bereiken en ervoor zorgen dat er een einde komt aan hun lijdensweg

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   Ow echt, wat erg he. Je denkt altijd dat het aan jezelf ligt. Toenertijd waren mijn oudste kinderen nog heel klein en ik keek heel vaak Oprah als ze een dutje deden en toen zei ze een keer dat als een man je een keer slaat, hij dat vaker gaat doen. Gewoon door het feit dat ze dan een grens over zijn gegaan. De volgende keer is die grens dus wat hoger. Dus omdat ik dat wist, wist ik dat ik echt weg moest zijn als dat gebeurde. En ik had eigenlijk geluk dat ik die dag echt weg MOEST. Anders was ik echt de pineut en zou ik zeker vaker geslagen worden. Enja, al is het maar dat er 1 persoon informatie opzoekt en daardoor gered word, zou ik echt super blij zijn.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.