, , , ,

Fatimama’s inspirators, wie zijn mijn voorbeelden?

Ik ben iemand die erg houd van realitysoaps, persoonlijke blogs, verhalen van mensen op de bus en alles waardoor je mensen beter leert kennen. DE MENS an sich. Het heeft mij ook altijd heel erg geïntrigeerd hoe mensen succesvol worden. In deze maatschappij leer je dat je naar school moet gaan, goed je best moet doen en dat je dan succesvol zult worden. Als je niet zo goed kunt leren, zul je niet zo veel succes hebben. Ik heb daar niet zo veel mee. Een schop tegen de gevestigde maatschappij? Sja, dat zou je denken he. Ik zie het niet perse als een schop tegen de maatschappij want natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die met die ‘formule’ succesvol worden. Kennis is tenslotte macht. Maar toch is er iets wat belangrijker is dan kennis. Zonder talent kom je namelijk nergens. Je kunt heel goed je best doen op school maar als je geen talent hebt voor iets zul je er ook niet zo ver mee komen.

Naast talent is doorzettingsvermogen natuurlijk een heel belangrijk element in het succesverhaal. Als je talent hebt maar je doet er niks mee, blijf je nog altijd lekker op de bank zitten hangen. Iedereen moet natuurlijk doen waar hij of zij zich lekker bij voelt maar een doel in je leven hebben is altijd fijn. Bank unsplash_526360a842e20_1hangen kan nog altijd wel als je ouder bent. Omdat ik dus zelf niet echt uit de verf kwam op school door een gebrek aan geduld en doorzettingsvermogen om iets te doen wat totaal niet interessant is. (lees: saaie leraren laten me wegdromen en niet meer terugkomen) zal ik het moeten hebben van talent en doorzettingsvermogen. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer mensen. Ik vind dat echt interessant om over te bloggen dus vandaar dat ik een nieuwe serie blogs introduceer: “Fatimama’s inspirators, wie zijn mijn voorbeelden.” Ik haal mijn voorbeelden werkelijk overal vandaan hoor. Want er zijn echt zoveel mensen succesvol door hun talent te volgen. Bij Oprah Winfrey had je ook altijd afleveringen waarin ze sprak met mensen die succesvol waren door iets te doen wat ze leuk vonden. Honestly, ik denk dat zij degene is die mij geïnspireerd heeft om de moeder te worden die ik ben. Ik ben totaal niet moeilijk, wil je een andere opleiding doen? Just do it! Als je maar je hart volgt qua talent. Doe waar je goed in bent!

Het voorbeeld dat het dichtst bij mij staat is mijn moeder!tiaprima-18 Ze is toen ze jong was van school afgehaald en moest gaan werken. Ze begon met werken in een naai atelier en heeft zo alle ins & outs geleerd van het vak ‘ coupeuse’. Jammer genoeg heb ik dat niet van haar overgekregen maar goed, ik kan wel lessen trekken uit het traject dat zij gevolgd heeft. Ze heeft altijd gewerkt voor een baas totdat het haar te veel werd en ze besloot daar mee te stoppen. Nadat ze stopte ontdekte ze dat ze het heel erg leuk vond om te mozaïeken en dat ze daar ook goed in was. Niet heel lang nadat ze daar mee begonnen was kreeg ze het idee om workshops mozaïeken te geven. En dat gewoon op 60 jarige leeftijd!!! Superknap toch. Op http://www.ateljeetiaprima.nl/ kun je zien wat voor leuke dingen ze maakt. Momenteel geeft ze even geen workshops omdat de ruimte voor haar workshops ‘in progress’  is. Maar workshops geven is dus niet alles wat zij doet.

Vorig jaar hoorde ze van een wedstrijd kleding maken. Het ging erom om kleding te maken dat ook tegelijkertijd een soort kunstwerk is. Ze deed mee in de categorie ‘sustainable art’. De show, de wedstrijd, werd gehouden in de grote kerk in Alkmaar wat een gigantisch grote kerk is die nu gebruikt wordt voor allerlei evenementen. Mijn dochter van 19, Amber, liep als model voor mijn moeder mee in de wedstrijd. Supermooi natuurlijk he. Afgelopen zaterdag was het dan zover, de wedstrijd. Helaas kon ik niet komen kijken maar via fb, telefoon en soms de whats app van mijn man, werd ik op de hoogte gehouden. Er waren 5 categorieën en van elke categorie zou er een winnaar zijn. Hoe tof dat mijn moeder won in haar categorie! Ze had ook werkelijk heel veel moeite gedaan om haar creatie te maken, heel veel recyclebaar materiaal gebruikt en bijna alle technieken die zij geleerd had in haar leven. Hieronder een kleine impressie.

Namen van de ontwerpers

Namen van de ontwerpers

Amber op de catwalk

Amber op de catwalk

Hier heeft ze de award gewonnen

Hier heeft ze de award gewonnen

De afterparty. Met Greg, knappe kinderen he mashaAllah.

De afterparty. Met Greg, knappe kinderen he mashaAllah.

 Ik ben natuurlijk supertrots op mijn moeder en heb van haar geleerd dat je nooit te oud bent om iets te doen wat je leuk vindt en waar je een talent voor hebt. Dankzij mijn moeder ben ik toch gaan bloggen en heb ik nog meer plannen! Wie is jouw inspirator?

4 antwoorden
  1. Farah
    Farah zegt:

    Mashaa Allah wat leuk dat ze gewonnen heeft, wil je haar namens mij feliciteren Onze moeders blijven toch onze nr 1 en zijn onze voorbeeld! En knap dat je ma dit zonder diploma’s kon bereiken Alhamdulilah

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. Ramadan update! - Fatimama schreef:

    […] dinsdag moest ik helaas, helaas stoppen. Niet iedereen zal dat begrijpen maar in mijn vorige ramadanblog schreef ik al dat Ramadan meer is dan alleen maar vasten. Ramadan is een maand van bezinning. Een […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.