Een update en waarom het zo stil is op de blog

Lieve, lieve lezers. Zoals jullie zien heb ik al een tijdje niks geschreven. Dit komt omdat ik absoluut niet kan schrijven als de beide kinderen thuis zijn. De jongste heeft veel aandacht nodig en in de avond gaat hij vrij laat slapen. Ik ben tegen dan zo moe dat ik ook geen energie meer heb om iets te doen. Vandaar dat ik ook niet in de avond schrijf.

Voor de vakantie was hij ziek dus ging hij ook niet naar school. En in België hebben ze 2 maanden vakantie. Yeah, you read (ja das het verleden van lezen in het Engels hoor.) that right. Toen ik nog alleen Soraya had vond ik het totaal geen probleem. Natuurlijk had ik wel eens de behoefte om alleen te zijn maar omdat ze heel gemakkelijk was, was dat niet echt een probleem. Maar nu met de jongste erbij die heel erg temperamentvol is en precies echt alleen zijn eigen zin wil doen en echt een hele temperamentvolle uitbarsting krijgt als hij zijn zin niet krijgt, is het aanpoten thuis. Mijn batterij is dan ook volledig leeg. Schrijven met kinderen in huis lukt niet.

“Maarre, wat doe je nu dan? Schrijven toch?” Ja, terwijl ik dit schrijf luister ik heel goed wat er beneden gebeurt en ik schrijf dit ook niet op mijn gemak. Maar, het moet wel even. Ik ben jullie minstens een verklaring schuldig. Zoals ik al zei hebben ze 2 maanden vakantie. In België is dat altijd van de eerste dag van juli tot de laatste dag van augustus. Heel handig want zo weet je altijd wanneer de school begint maar ook onhandig want 2 maanden zijn best heel lang. Voor moeder en kind. Ik ben al niet de meest georganiseerde persoon en in de vakantie is het helemaal een drama. Ach ja, zoals de meeste dingen is dit ook weer dubbel. Want het is wel heerlijk om later dan half 7 wakker te worden. En ook zo fijn om niet achter de kinderen te hoeven rennen en te roepen dat ze moeten opschieten.

Anyway, om een kort verhaal lang te maken, als de school weer begint, ga ik weer beginnen met echt schrijven. Mijn gezondheid is aan gort dus ik MOET ook wel beginnen met sporten. Voornemens voor 1 september zijn. (Ja 1 september is mijn 1 januari.)

  • langzaam beginnen met sporten,
  • braaf magnesiumolie spuiten voor het slapen,
  • regelmaat in de blog brengen,
  • proberen om een ritme in het huishouden te brengen,
  • een sociaal leven zoeken.
  • Van mezelf gaan houden en mezelf terugvinden.

Dus, lees ondertussen misschien andere blogjes zoals Mahwish van moeder tot moeder of mijn bekering of een moslima over de aanslag want die is helaas te vaak accuraat. Hopelijk tot snel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.