, , , ,

Hier ben ik weer! Een update.

Hallo! Salaam aleikum! Hier ben ik weer. Mijn laatste blog dateert van 28 juni, like helloo! Beetje te lang geleden. Dat komt omdat de vakantie was begonnen en we half juli op vakantie zouden gaan. En ik ben dan altijd Mevrouw S. Tress. Er zijn dan zoveel dingen waar ik mee bezig ben en die ik moet regelen. En die tijdsdruk he. De laatste weken voor de vakantie moest ik dus nog mijn paspoort regelen, ken je dat. Je weet al maaaaanden dat je paspoort bijna gaan verlopen maar toch moet alles dan op het laatste moment geregeld worden. Well, that’s me. Nouja het is dan toch allemaal goedgekomen en we vertrokken voor 2 weken naar Pineda de Mar in Spanje. Das echt een ideale plek om met kinderen naar toe te gaan, er is vermaak in de omgeving en het strand is vrij rustig. Ik zag er zelfs moslims. Nou best apart toch, in een kuststadje. Helaas werd ik ook nog uitgescholden in het Spaans toen ik met de kinderen buiten aan het wachten was op mijn man. We zaten bij een klein speeltuintje bij de Carrefour en ineens hoor ik allemaal Spaans geschreeuw en mannen die naar mij kijken uit een auto en ineens schreeuwden ze  ‘Allah akbar!’ Sja, dat was dan wat minder. Hadden ze vast niet gedaan als mijn man er bij was maar een vrouw met 2 kleine kinderen is geen probleem. Achja, die bekrompenheid zal ze vast niet verder brengen in de wereld.

De vakantie was een beetje stressvol, verkeerde verwachtingen, de druk om in 2 weken zo veel mogelijk leuke dingen te doen en dan met kinderen was niet zo. Nu’aim was vroeg wakker en het appartement was vrij klein waardoor hij zijn energie niet kwijt kon. Mijn man is dan af en toe met ze naar het strand gegaan zodat ik even tijd voor mezelf had want eerlijk, deze vakantie was ook de vakantie waar ik er achter kwam dat tijd voor jezelf dus echt geen luxe is maar iets is dat iedereen nodig heeft. En vooral moeders.
Dag in dag uit jezelf een beetje op de achtergrond zetten kun je heel lang doen maar er komt een moment dat je grens bereikt is en de vakantie was voor mij de aanloop naar die grens.

Toen we nog geen 2 weken terug thuis waren barste de bom bij mij. Ik was alles helemaal compleet zat en zat er helemaal doorheen. Ik nam de beslissing om een week naar Alkmaar te gaan. Even mezelf weer opladen. Die beslissing was echt de allerbeste ooit. Ook al was het eng, het was zo fijn om gewoon alleen te zijn. Gewoon ik. Ik heb daar met vriendinnen gesproken en met mijn moeder veel tijd doorgebracht en ik voelde dat ik weer mezelf begon te worden. Niks is zo goed als oude vriendinnen spreken die je nog kennen van 10 jaar terug, toch E. Na 5 dagen, toch niet een hele week, begonnen de kinderen mij te veel te missen en kwam mijn man me ophalen. Die week heeft hier in huis wel wat veranderd want Nu’aim kan nu ook slapen met zijn vader, mijn man neemt hem ook vaker mee en ik heb weer wat meer beweegruimte. En na alles was de vakantie natuurlijk afgelopen. Dit jaar besloten we om de kinderen naar een andere school te brengen. Niet omdat we de IQRAschool niet goed vonden maar meer omdat het heen en weer reizen te veeleisend was. Het was nog lastig want er was bijna geen plek en op de school waar wel plek was, hadden we een heel slecht gevoel. We brachten ze de eerste september wel naar die school maar toen we ze kwamen halen tijdens de middagpauze was het voor ons duidelijk dat dat ook genoeg was.

Ik belde naar de school hier in de buurt die geen plek had om te zien of er nu toch wel een plekje was en wat bleek, er was plek voor Nu’aim EN voor Soraya! En echt, ik ben zo blij dat ze nu naar deze school gaan. Het is heel gemakkelijk in de ochtend om ze te brengen want ik ben er zo en ben ook zo weer thuis. Ik kan weer eens wat doen in de ochtend in plaats van dat ik bijna geen tijd heb omdat ik laat thuis ben en weer op tijd moet vertrekken om ze op te halen en vooral, voor Soraya is het heerlijk dat ze nu zo op tijd thuis is. Uiterlijk 15.20 gewoon. Ze kan nog zoveel doen na school dat ze helemaal tot rust komt en al vrolijker is. Ze heeft nog wel elk dag buikpijn maar dat komt gewoon omdat ze meer tijd heeft dan andere kindjes om aan iets te wennen maar dat is niet erg. Voor mij is het gewoon zalig dat ik elke dag even alleen ben. Schoonmaken gaat zoveel sneller dan met 2 kinderen om je heen die ruzie maken. En alleen al het winkelen. Ik liep in de Wibra en het was zoooo lekker om niet achter de kinderen te lopen die ruzie maakten of een kind in de kinderwagen te hebben die keihard aan het krijsen was omdat hij gewoon niet meer in de wagen wilde zitten. Afschuwelijk was dat. Nee, nu kan ik gewoon rustig rondlopen. Oja en alles is ook helemaal niet zo ver als je op de fiets gaat. Sjonge en ik maar altijd met de kinderwagen overal lopend of met het openbaar vervoer heen. Zo stom.

Nou ik ga nog even een koffie drinken en appen met Amber want over 10 minuten moet ik de kleine jongen al halen en is het gedaan met me-time maar I don’t care want ik heb echt nu dat weekend gevoel al. Eindelijk een ‘gewoon’  leven want ik ben veel blijer en niet meer gestressed. Fijn weekend en tot snel!

10 antwoorden
 1. Sabine
  Sabine zegt:

  Wat fijn om te lezen! Echt zo goed dat je even voor jezelf hebt gekozen en een weekje uit je drukke gezinsleven bent gestapt. Zo zie je maar weer wat zo een kleine handeling allemaal voor positiefs teweeg kan brengen! Geniet van je weekend!

  Beantwoorden
 2. johannaowlette
  johannaowlette zegt:

  Soms is het zoooo fijn om even achterom te kijken en te zien: nu hebben we een goede keuze gemaakt! Dat heb jij deze vakantie en met de start van het schooljaar duidelijk een paar keer meegemaakt. Well done! Even me-time, en een fijne school vlakbij voor de kindjes: beide kunnen je levenskwaliteit alleen maar verbeteren 🙂

  Beantwoorden
 3. Latifa
  Latifa zegt:

  Leuke blog! ! En zoveel herkenbare dingen ….drukte met de kids…in Spanje worden uitgescholden ..heb ik ook meegemaakt, nou niet echt schelden of geroep,maar werd overal raar aangekeken en vooral in een Aziatisch restaurant werd ik vies aangekeken….Best triest,dat soort lui zijn wereldvreemd. En het was nog wel granada,waar zoveel islamitische invloeden zijn zoals alhambra en je ziet moskeeën! Misschien is dat het juist,moslims waren hun grootste vijanden…maar valt me erg op altijd,dat Spanjaarden niets hebben met moslims …maar goed…genoeg daarover. Kvind je blog dus leuk,vlotjes! Ga zo door..

  Beantwoorden
  • Fatimama
   Fatimama zegt:

   Tssss, das echt belachelijk he. En dat terwijl Spanje zo leuk is. Ik hou er echt van. Ik dacht echt dat Marokko een soort Spanje was. We kwamen aan in Ceuta en ik dacht naaaaah, helemaal tof joh! Tot we Marokko dus really inreden. Dat gevoel was iets anders hahaha.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.