,

De moslima tag

Vandaag is het vrijdag, een belangrijke dag voor de moslims omdat op die dag de wekelijkse preek in de moskee gehouden word en we samen bidden. Dit is verplicht voor alle mannelijke moslims. Voor vrouwen is het niet verplicht. Het is ook niet altijd haalbaar om naar de moskee te gaan. Zelf vond ik dat wel altijd heel fijn maar het is niet heel handig omdat er bij mij in de buurt geen fijne moskee is. Maar omdat het vrijdag is verzon ik een moslima tag! Er zijn al zoveel tags dat deze er ook nog wel bij kan. Als je hem overneemt, link je dan even?

Wat is  je favoriete soerah?
Eigenlijk soerat al Mulk. Toen ik het las wilde ik hem gewoon uit mijn hoofd leren maar ik wist niet dat het zo’n belangrijke soera was

Wie is jouw voorbeeld in de moslimwereld?
Als jij een moslimvrouw bent, je een doel voor ogen hebt en daar voor gaat en binnen de regels van de islam jouw succes behaalt, ben je voor mij een voorbeeld. Daar kan ik alleen maar van leren.
Mijn vriendin Khadija is zo een voorbeeld. Ze is zo ontzettend lief en zal je altijd het gevoel geven dat ze jou heeft gemist en dat je speciaal bent.  Nog een vriendin is Inge, ze is uitbaatster van een crèche en er is gewoon probleem zo groot of ze lost het op. Maar ze is gewoon voor haar doel gegaan, een zelfstandige (halal) crèche. Dit zijn voorbeelden uit mijn eigen omgeving maar er zijn ook dames die mij met bepaalde dingen zo raken. Sommige zijn heel jong, sommige wat ouder, sommige heel erg praktiserend, andere wat minder maar het zijn allemaal moslima’s.
Een kort lijstje van mijn andere inspiratiebronnen:
Malika Ouacha
Raja Felgata (kleurrijke lijst)
Mona van Mona’s cupcakes
Naima Ajouaoua
Fatima Elatik
De dames van Nesci
Boutaina Azzabi
Laila Aabid
Dames van halal
Cindy Raes
Olga Vos
RAHMA HOLLANDIA (zoek haar op en steun haar voedselbank)
Dit lijstje is zeker niet compleet want er staan nog zoveel zusters op mashaAllah

Hoe lang ben je al praktiserend?
Ik ben bekeerd in 2004 en ben toen langzaamaan begonnen met praktiseren. Met echt 5 x per dag bidden had ik het heel moeilijk omdat ik gewoonweg niet gewend was om te bidden. Uiteindelijk heeft mijn man me daarmee geholpen toen we getrouwd waren.

Wat was voor jou de aanleiding om te gaan praktiseren?
Ik haalde een boekje uit de kast wat over de islam ging en toen ik dat las, besefte ik me dat het wel eens de waarheid kon zijn. Vanaf toen ben ik gaan zoeken en zoeken en zoeken.

Wat is jouw favoriete halal snack?
Ik denk alles wat niet pikant is en waar kip in zit, deegwaren en gewoon echt Marokkaanse loempia’s ofzo. Sowieso, ik ben blij dat ik niet in Amsterdam woon waar mijn schoonzus woont want dan zou ik nu echt een skippybal zijn. Zo lekker haar eten! MashaAllah.

Heb je het wel eens moeilijk met de hoofddoek?
In het begin wel maar nu niet. Ik vind het wel lastig dat ik met een hoofddoek totaal niet voldoe aan het schoonheidsideaal maar ik doe het met een reden. Ik wil ook juist afstand doen van de maatschappelijke druk op vrouwen.

Wat zou  jouw ideale vakantie zijn?
Ik zou graag een keer naar Indonesië gaan, dat lijkt me zo mooi. Turkije lijkt me ook super.

Welke apps qua islam zijn  echt aanraders?
Nou ik heb er maar 2 dus vandaar mijn vraag hahaha

Welk islamitisch restaurant vind je echt goed?
Wij gaan meestal naar Marokkaanse visrestaurants in Antwerpen, das meestal heel lekker en niet zo duur. Maar er is ook een leuk restaurant, Monkeys, ik hoor daar echt alleen maar goed verhalen over.

Is er een boek over de islam dat je echt zou aanraden aan andere zusters?
Ik weet niet of je het Het Kennishuys kent? Die geven boeken uit van grote geleerden en belangrijke werken. Ik heb daar nu 2 boeken van. “Liefde in de Quran” en een boek van Imam al Ghazali. Ik vind het wel moeilijk om te lezen omdat ik last heb van een ‘concentratiestoornis’ die Nu’aim heet. (dit betekent dat ik niet goed kan lezen met Nuaim in de buurt omdat ik continue afgeleid word, denk dat de meeste mama’s dat wel herkennen.) Concentreren lukt me gewoon niet meer zo goed maar ze zijn zo goed mashaAllah. Alleen soms een beetje lastig om te lezen.begin van de leiding

 

Wat vind jij de mooiste doe3a?
O Allah, plaats licht in mijn hart, en licht op mijn tong, en licht in mijn gehoor en licht in mijn ogen en plaats licht achter me, licht voor me, licht boven me en licht onder me. O Allah, begunstig me met licht.

Hoeveel soerat ken je uit je hoofd?
Nou helaas maar 7 plus ayat al Koersie en de eerste ayat van Soerat al Mulk. Er is iets mis met mijn hoofd, ik vergeet zoveel en kan niet veel meer onthouden.

Ga je wekelijks naar de moskee op vrijdag?
Ik heb dat een tijdje gedaan maar op de een of andere manier lukt het me niet meer.

Wie zijn jouw favoriete moslimbloggers?
Jorien Buiskool
Madelon van Waymadi
mammiemammie
fabulicoushomelife
beauty sultana
de dames van Lepetitfavorite
Als je er niet tussen staat, sorry maar ik had niet zo veel tijd. Als je wilt kan ik je blog er tussen zetten want ik hou sowieso van moslimabloggers.

Staat jouw bekeringsverhaal ergens online?
Het stond altijd op moslima.nl maar al die bekeringsverhalen zijn weggehaald. Ik heb het wel hier op de blog staan, klik maar op de link mijn bekering en ook via deze link Mijn eerste keer

Wat is je favoriete feestdag? Eid Al Adha of eid Al Fitr?
Hmmm, lastig. Ik mis altijd iets op beide feesten. Voor het gevoel is het leuker als je de hele maand gevast hebt. Het feest erna is echt een beloning voor alle moeite, een soort ontlading. Eid Al Fitr is weer een heel ander verhaal natuurlijk, dat gaat heel diep.

Heb jij naast de hadj nog een islamitische droom?
Mijn droom is om een boek te schrijven. Dat zal gaan over succesvolle moslima’s. Ik wil dit schrijven/maken om te laten zien dat de islam de vrouwen niet onderdrukt en dat wij moslimvrouwen meedraaien op allerlei niveau’s en vakgebieden. Dit boek is ook om verschillende soorten van moslima’s aan het woord te laten. Van praktiserend naar minder praktiserend. Ik wil ons juist met elkaar verbinden. Of je nou praktiserend bent of niet, we zijn alllemaal moslima’s. Ik ben daar al mee bezig momenteel. Als je nog tips hebt mag je dat echt altijd laten weten want dit is echt een heel nieuw gebied voor mij.

Dit waren de vragen die ik aan jou wilde stellen lieve moslimablogger. Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden en vooral naar wie jullie voorbeeld is. Als je zelf nog leuke vragen hebt, let me know. Als je zelf geen moslim bent maar vragen hebt die je altijd al aan een moslim wilde stellen, let me know en dan zal ik die binnenkort in een blogje beantwoorden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.