,

de Get-to-know-me-Tag

Corona tijd

Ik had deze tag al een hele tijd geleden ingevuld op mijn oude blog. Ik wist toen nog niet echt precies waar ik naar toe wilde met mijn blog en wat eigenlijk mijn rode draad was. Wel dat het mij zou helpen om mezelf te vinden want ‘Het mooiste wat je kunt worden is jezelf’. Maar voor de rest was het gewoon een zoektocht. Nu weet ik inmiddels wel waar ik naar toe wil en waar ik het meeste over schrijf en ben ik daarom ook begonnen met fatimama. Omdat ik toen nog niet zoveel bezoekers had als nu, leek het me wel een goed idee om deze tag nog eens te plaatsen maar dan op fatimama.nl

We beginnen bij het begin.
Wie is je vader en wie is je moeder?
Papa is Jacques H. en mama is Hetty H.-B.
Geboortejaar en plaats: 1975 in Alkmaar.

Hoe lang en oud ben je?
1.68 en 42 jaar.

Waar dacht je aan toen je vanmorgen wakker werd?
AU. Nu’aim was om 6 uur wakker en zei: “Gaan we naar beneden?”Nou niet dus want mijn wekker ging om 7 uur. Hij heeft daarna weer verder geslapen maar zo onwijs op en tegen me dat ik zere schouders had toen ik wakker werd, en die heb ik nu nog steeds.

Waar ben je op dit moment?
Boven in de seddari kamer. Daar staat ook een bureau met een computer.

Beschrijf jezelf kort maar krachtig:
Hmm, moe (der), chaotisch, ongeorganiseerd, verlegen, terughoudend, meestal eerlijk, onzeker, aardig, monddiarree, iets te grote neus, beetje te dikke buik, meestal vrolijk en zeer, zeeeeer gevoelig.

Wat zou je op dit moment graag willen:
Heb je even? Mokka ijs van de Mient in Alkmaar, bolognese chips, de allerlekkerste koffie, mijn rijbewijs, een hele goede en snelle laptop, een afwasmachine, een huishoudster, pizza en een weekje slaap in Spanje. Alleen.

Wat is je doel van het leven:
Dat ik een goed mens ben waar God tevreden over is, mijn kinderen ‘goed’ afleveren en iets betekenen voor de maatschappij.

Waar ben je bang voor:
De zee, onweer, geweld en voor de 3e wereldoorlog.

Heb je je rijbewijs?
Nou, I wish. Ik durf het gewoon niet zo goed omdat mijn hoofd niet zo veel meer opslaat en omdat ik ook een beetje bang ben in de auto.

Nagellak of lippenstift?
Alhoewel ik nagellak wel mooi vind, ben ik er geen voorstander van. Gewoon om wat voor troep het is. Geef mij maar lippenstift hoor en zelfs dat gebruik ik bijna niet.

Wat is je favoriete seizoen van het jaar?
Nou ehm, de herftst en de lente. De lente geeft je weer die hoop op een fijne zomer en de herfst is gewoon gezellig. En nu is het lente maar het regent en ik vind dat zoooo lekker.

Ben je een health freak?
Well, mijn oudste kinderen zouden ja zeggen maar mijn man het tegenovergestelde. Ik zelf hou het in het midden. Ik eet wel chocolade enzo maar ik eet liever alleen volkoren brood. Als we shoarma eten haal ik daar ook volkoren broodjes bij. Yoghurt wil ik biologisch en muesli zo weinig mogelijk troep. En voor de kinderen haal ik het liefst geen plastic. Meestal alleen met een nr 5 in het driehoekje onderin. Maar ik ben wel verslaafd aan chips, alleen probeer ik E621 oftewel smaakversterker te vermijden en is er niet veel keuze meer. Alleen naturel of nacho. Dusja niet echt healthy, healthy maar wel lekker bezig toch?

Welke kleding en/of make up item wil je op dit moment erg graag?
Een mooie abaya, ik vind het fijn om een abaya te dragen maar wil wel een beetje vorm erin, ook wil ik graag nikies, zwarte. En eigenlijk nog nieuwe jassen. Mijn nepleren jassie heeft te veel stutch erop en mijn winterjas is niet waterdicht alhoewel ik die bij Esprit heb gekocht. Oja en een nieuwe spijkerbroek. En ik moet eerlijk toegeven dat ik te weinig kleren voor mezelf koop.

Heb je tatoeages/piercings?
Nou nee.

Draag je een bril?
Nee maar het zou wel beter zijn. Soms zie ik echt te weinig.

Wat is jouw perfecte pizza?
Paprika, ui, olijven, kalkoenham en kaas.

Wat is je favoriete thee?
Jasmijnthee met gember. Alleen hebben ze de thee die wij altijd dronken nu echt veel meer geparfumeerd. Nu drinken we dus gewone groene thee met geraspte gember. Eerst vond ik het raar en kei smerig. Mijn man kwam er ineens mee.

Wat is je favoriete geur:
oeps, ik heb al maaaaanden geen geurtje gehaald en ik heb nu echt geen favoriet. Al ruikt Nu’aim wel errug lekker als ik zijn haren heb gewassen met Mustela.

Wat is het laatste dat je kocht:
Haarcreme om mijn grijze haren te kleuren.

Favoriete ijs:
MOKKA MOKKA MOKKA! Het liefst bij de Mient in Alkmaar.

Met hoeveel kussen slaap jij?
1 die ik kocht bij de Action jaren geleden. Ik zou hem moeten vervangen maar ik kan geen kussen vinden die net zo lekker zacht is en dan slaap ik echt verrot.

Ben je geordend of rommelig:
Best wel rommelig als je het mijn man vraagt. Ik was bv niet altijd direct af en ik kan soms best wel even wachten met iets op te ruimen als ik vind dat ik iets beters te doen heb. En beter is ook iets op internet kijken of bloggen.

Wat wil je op dit moment graag zien:
Nou een berg. Ik hou van bergen. Het lijkt me zo lekker om ontspannen op een terrasje te zitten in Spanje zo ergens in Barcelona bij de zee en dan uitzicht op een berg of bergje te hebben. En dan dat Spaans om je heen terwijl er een lekker koffie voor je neus staat. Gezellig met mijn oudste dochter die momenteel nog in Spanje woont.

Wat hoop je in 10 jaar bereikt te hebben:
Over 10 jaar ben ik dus 52 en als ik dan nog leef, hoop ik dat het boek waar ik nu mee bezig ben, uitgegeven is en succesvol was. Ook hoop ik dat ik het goed gedaan heb met de opvoeding van de kleintjes, dat ik er voor de oudste 2 kan zijn zoals ik dat nodig vind, dat ik wat georganiseerder ben, dat ik mijn rijbewijs heb, bezig ben met Arabisch leren, dat ik wat meer soerat kan, inmiddels al op hadj of umrah ben geweest, eindelijk het lichaam heb waar ik me goed in voel, wat meer uitgerust ben en dat ik wat sterker in mijn schoenen sta op allerlei gebieden.

Ben je verlegen:
Nou ik word echt heel snel rood wat me vaak afremt. Maar ik zeg soms gewoon wat ik wil ondanks die roodheid. Al is dat echt irritant. Dus ik kan wel heel verlegen zijn maar ook heel bijdehand. Beetje apart ben ik, I know hahaha

Heb je een accent?
Nou ik hoop van niet. Een dame in Marokko zei eens dat ik praat alsof ik Marokkaans ben. Dat vond ik echt een belediging. En ik denk dat het wel meevalt.

Dat zijn best wel eh wat feitjes bij elkaar he. Ik moet er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat ik echt niet meer weet waar ik de tag las maar als ik het weet plaats ik de link direct. Ondertussen weet ik het weer. De tag las ik bij my life my story maar als ik op internet zoek kom ik er niet achter waar die origineel vandaan komt. En ja, ik heb hem natuurlijk wel even actueel gemaakt.

Leuk zo’n tag??

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.