Beste treitervloggers..

Ik heb geen tv en ik kijk niet veel vlogs maar via social media krijg ik toch heel veel te zien over jullie. Eerst dacht ik nog: Wat goed dat die jongens vloggen, waarom niet. Maar die gedachte verdween snel toen ik doorhad waar jullie over aan het vloggen waren.. Dat er jongens zijn die er uitzien als moslims, zich gedragen als niet zo echte moslims, dat hoef je mij niet te vertellen. En dat iedereen voor zichzelf moet weten hoe hij of zij moslim is, hoef je me ook niet te vertellen want ik vind dat zeer belangrijk, die individuele keuzes. Want wij kunnen niet in het hoofd van iemand zien wat er zich daar afspeelt.

Maar weetje, als je op tv woorden in je mond neemt die je niet zegt waar je moeder bij is, dan hoef je bij mij niet aan te komen met “ik bepaal wel lekker zelf wat ik zeg”. Ja, jij bepaalt wat je zegt, maar als je op tv zulke vuile, vieze woorden in je mond neemt en het dan nog in je hoofd haalt om met de islam te komen, wat denk je dan wel niet?
Snap je dan niet dat elke moslim, echt, elke moslim, in diskrediet wordt gebracht door jouw handelen? Dat ik, een Nederlandse bekeerling, aangekeken word, alsof je mijn broertje bent en ik je aan je haren kan trekken om je eens een goed pak slaag te geven? Dat wil je toch niet neem ik aan?

Is het bewust dat jullie ons zo voor schut zetten? Haten jullie de islam? Schamen jullie je niet voor Allah? Zijn jullie niet bang dat jullie op de Dag de Oordeels ondervraagd worden over waarom jullie ons voor schut hebben gezet? Waarom je je ouders voor schut zet? Of hebben jullie die impact van social media en gewone media nog niet door?

Heeel lang geleden, toen ik pas moslim was geworden, werd ik benaderd door het NRC voor een interview. Ik heb dat gegeven maar vroeg wel of ik het nog na mocht lezen. Dat was een heel fijn gesprek en het interview was goed. Daarna werd ik gebeld of ik bij B&W wilde aanschuiven, ja, das een soort DWDD ofzo maar dan 12 jaar geleden. Ik koos er toen voor omdat niet te doen omdat ik niet in een soort hoek geschoven wilde worden.  Waarom kon ik die keuze wel maken en jullie niet?

Kijk, begrijp me niet verkeerd, ik ben jullie moeder of vader niet en jullie willen misschien gewoon doen wat jullie willen doen, dat mag. Maar op het moment dat je mij en alle andere moslims een slechte naam geeft door je gedrag, moeten wij wel opstaan om te zeggen dat wij daar niet van gediend zijn. Ik heb ook een familie die geen moslim is, en kinderen die half Marokkaans zijn en door mensen zoals jullie NU al een slechte naam hebben. Ze zijn 3 en 7 jaar…

little-girl-running-795505_1920

Als jullie het voor jezelf niet willen doen en ook niet bang zijn voor Allah, alsjeblieft, zouden jullie dan alsjeblieft gewoon niet meer over de islam willen praten of over moslims OP TV.. Vooral niet als je daarvoor zegt dat je de dochter van een politieman hebt ******* Dat hoort echt niet bij de islam en de profeet vzmh zou zich echt schamen. Net zoals wij ons schamen. Beste jongens, moge Allah jullie leiden en jullie het rechte pad op sturen.

Salaam aleikum

6 antwoorden
 1. Djenna
  Djenna zegt:

  Beste ,
  Dat is goed verwoord! Toevallig ben ik ook een nederlandse(sinds kort) bekeerde wonend in Belgie, en heb 2 meisjes van bijna 4 en 8 .Ik ben bang voor de toekomst wat mede deze zogenaamde vloggers en zogenaamde moslims aan richtingen door slechte dingen te doen, als moslim of uit naam van de islam.

  Denk toch eens na met wat jullie mede aanrichten. Vloggen oke , maar doe dat terwijl je goed bent voor de mede mens en laat zie waar de islam echt voor staat, dan zal je enkel respect krijgen .

  Hopelijk bedenken jullie je snel

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   SubhanAllah, wennen he in België. Je merkt ook hier wel dat mensen soms heel raar doen. Soms krijg ik zelfs echt iets naar me hoofd geslingerd. Gelukkig zijn er toch ook wel hele lieve mensen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.