, ,

Als je me zou kennen:

Ik zit gewoon alleen thuis want de kindjes slapen en mijn man is even naar de moskee. Normaal doe ik dan de computer aan om iets te kijken maar vandaag besloot ik te bloggen. Er kwam niet meteen een onderwerp omhoog. Je kent dat wel, als je geen tijd hebt om te bloggen heb je de mooiste ideetjes. Of als je in de winkel staat, of als je aan het afwassen bent of de kinderen aan het douchen bent. En ik zou mezelf niet zijn als ik al die ideetjes nu gewoon vergeten ben. Ja, opschrijven helpt zeggen ze. Nou bij mij niet. Ik moet schrijven als ik inspiratie heb want anders is het weg. Ok, anyway, vandaag grijp ik aan zodat mijn lezers mij beter kunnen leren kennen. Wel een beetje eng maarja, dat gaat wel weer over.

Wat je weet als je me zou kennen is:

 • Dat ik hyperactief kan zijn
 • Dat ik heel erg gevoelig kan zijn en verdrietig kan raken van woorden.
 • Dat ik na een heel leuk en gezellig gesprek met iemand op straat of ergens anders, nog heel lang nadenk over wat ik allemaal gezegd heb, en of ik diegene niet misschien gekwetst heb. Want dat gebeurt soms wel want;
 • Ik kan echt een flapuit zijn en dingen zeggen die mensen kwetsend vinden terwijl ik dat nooit bewust zou doen.
 • Ik elke dag koffie wil met hetzelfde lepeltje. Ik heb die ooit, heeeel lang geleden een keer meegenomen bij de V&D en ik kan die toch niet meer terugbrengen.
 • Ik soms halal spekjes haal (om uit te bakken) maar dat die spekjes het soms gewoon niet halen tot het avondeten omdat ik ze zo uit de verpakking eet.
 • Stimpestamp mijn favoriete eten is.
 • Dat ik heel onzeker ben en mezelf lelijk vind,
 • Dat ik zo onzeker ben dat ik er al vanuit ga dat mensen mij niet mogen.
 • Dat ik daarom nooit ga vloggen.
 • Dat ik superblij ben dat ik moslima ben geworden en dat dat de beste stap in mijn leven was.
 • Dat ik Nederland heel erg mis en vooral Alkmaar, das zoooo gezellig!
 • Dat ik niet zo goed kwam zwemmen en bang ben voor de zee.
 • Dat ik vroeger gepest werd.
 • Dat ik een boek wil schrijven maar daar maar niet mee vooruit kom door gebrek aan geloof in mezelf.
 • Dat ik verslaafd ben aan social media.
 • Dat ik de meest inconsequente moeder is die er bestaat. Zo van: “als je dat nog een keer doet, dan mag je geen tv kijken!” en dan kijken ze 5 minuten later tv omdat ik het alweer vergeten ben.
 • Dat ik niet zo’n keukenprinses ben maar mijn eigen mokka cup cakes super lekker vind en die ook altijd maak als er visite komt (sorry visite hahaha).
 • Dat ik een echte goede biefstuk, gebakken door mijn moeder mis.
 • Dat ik het nu wel genoeg vind met al die feitjes over mezelf.

Hopelijk was het niet te saai. Doeiiii

 

8 antwoorden
 1. tence
  tence zegt:

  Ik herken mijzelf in jou en heel erg ook. Faalangst enorm faalangst en onzekerheden over jezelf. Mooi geschreven schat en schrijf dat boek!!! Do it!!! Liefs Hortence

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   OOH lieverd, je moet geen faalangst hebben man, ik vind jou zo sterk mashaAllah. Je doet gewoon wat je moet doen en je hebt een misie! Ik ga echt inshaAllah dat boek schrijven. Ik heb een heel mooi notitieboek gekocht een paar jaar terug en daar heb ik al heel wat ideetjes in opgeschreven.

   Beantwoorden
 2. Siham
  Siham zegt:

  Hoiii nieuwe bezoeker meld zich!
  Wat kan jij leuk en boeiend schrijven, serieus.. het leest zo lekker haha
  Ik wilde nog even zeggen dat je echt niet onzeker moet zijn over jezelf! Je bent een schepsel van Allah swt.. Hij heeft jou gevormd .. en je bent daarom ook prachtig en uniek! Geloof in jezelf.. en ga vooral zo door! Ik ben in ieder geval een nieuwe lezeres van jouw blog! Dikke kus van Siham uit Nederland! Xxx

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   Naaah, dat vind ik echt super leuk om te lezen. Echt. Thank you!!
   Sja ik probeer dus ook om zo te denken, en soms gaat dat wat beter. Ik denk dat het ook te maken heeft met uiterlijke verzorging. Ik was al een jaar niet naar de kapper geweest en dat heb ik vorige week gedaan. Nou dat scheelt dus ECHT!

   Maar marhaba! En barakAllahu fiekie.

   Beantwoorden
 3. Farah
  Farah zegt:

  Mashaa Allah zitten wat herkenbare punten tussen! Erg leuk om te lezen, ik vind je een prachtige vrouw mashaa Allah, dat je energiek (chiquere woord voor hyperactief haha) bent had ik idd ook een beetje door (door je instagram – maar ook weer puur omdat ik mezelf herken – ben zelf ook vaak hyperactief). Inshaa Allah schrijf je ooit je boek!

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   Zo lief Farah (hartje emoticon). Ja jij hyperactief? Dat had ik dus niet gedacht he. Ik dacht dat jij een wel rustig type bent omdat je zo georganiseerd bent. Zo zie je maar he.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.