, ,

Huiselijk geweld #1

Al een tijdje wil ik schrijven over huiselijk geweld. Het is inmiddels al heel wat jaartjes geleden maar jammer genoeg kan ik zeggen wat huiselijk geweld betekent. Huiselijk geweld is iets wat in alle lagen van de bevolking voorkomt. En het kan elke vrouw overkomen. Toen ik nog jong, fris en fruitig was, was er een meisje in Alkmaar. Ik vond haar altijd heel arrogant omdat ze nooit vriendelijk keek, er kon geen glimlach vanaf. Later ontdekte ik dat ze geslagen werd door haar vriend en toen zei ik: “Ja hoor, ik laat me echt nooit slaan, dan ben ik gelijk weg..” Sja, zoiets zeg je maar je beseft niet dat niemand zich zomaar laat slaan.

Huiselijk geweld is nooit het enige, wat het maar zo simpel. Huiselijk geweld word voorafgegaan door geestelijke mishandeling. Een geweldpleger maakt je eerst afhankelijk van hem. Hij maakt je onzeker en zorgt ervoor dat je netwerk heel klein wordt. Je mag misschien wel naar je ouders toe maar hij maakt ze stiekem wel zwart waardoor je het gevoel hebt dat je je ouders niet kunt vertrouwen. Je vriendinnen worden ook zwart gemaakt want dat zijn slechte meisjes. HOEREN! Allemaal. Op een gegeven moment ben je sociaal zo geïsoleerd en zo onzeker en zogenaamd afhankelijk gemaakt van je partner dat je echt werkelijk gelooft dat je niet zonder hem kunt. Wat het meest verraderlijk is, is dat je partner ook momenten heeft waarop hij heel lief is. Daardoor blijf je, zelfs als je de ballen hebt om te vertrekken, waar je bent. Omdat je van je partner houdt. Een leven als alleenstaande moeder of een leven waarin je misschien  geen partner zult vinden en je je kinderwens op moet geven, is angstaanjagend en de ‘goede’ momenten van je partner weerhouden je daarvan.

Wat je je niet realiseert, is dat er een leven is na mishandeling. NIEMAND heeft het recht om een ander te mishandelen. NIEMAND heeft het recht om jou zo te manipuleren dat je het gevoel hebt dat je niks waard bent. NIEMAND!!! En vooral, niemand verdient het om zo behandeld te worden. Al ben je de lelijkste vrouw op aarde, wat je NIET bent, niemand hoort jou zo te behandelen. Enja, weggaan is niet gemakkelijk maar als je weg kunt komen, zul je zoveel sterker worden. De meeste slachtoffers van huiselijk geweld hebben uiteindelijk en gelukkig leven met een nieuwe partner als ze weg zijn gegaan. Als je op deze -> link <- klikt zie je een filmpje waarin een vrouw meer vertelt over waarom vrouwen niet weggaan bij huiselijk geweld.

Tot slot wil ik nog vertellen dat dat meisje waar ik in het begin over sprak, later in mijn leven, toen ik pas moeder was geworden, opnieuw in mijn leven kwam. Terwijl ik pas bevallen was, zag ik haar gezicht op tv. Ze was vermist. Mijn oordelen over haar waren in één klap weg. Ik zat er ineens mee en voelde me zo schuldig dat ik haar had veroordeeld. Jaren lang hebben haar ouders in onzekerheid gezeten. De geweldpleger bleef maar zeggen dat hij niet wist waar ze was. Pas toen hij overleden is na een ziekbed vertelde zijn broertje waar ze was. Ze was vermoord en lag in de duinen van Bergen aan zee. En haar dochtertje ook. Nog altijd draait mijn maag. Iets dat zich zo dicht bij mij heeft afgespeeld. Niet letterlijk maar figuurlijk want al die personen zag ik regelmatig rondlopen en pas nadat ze vermist was, realiseerde ik me dat ik haar niet had moeten veroordelen. Veroordelen is makkelijk maar huiselijk geweld is iets wat je overkomt en waar je dan om verschillende redenen niet uitkomt. Dus daarom, oordeel niet, help desnoods en als jij zelf slachtoffer bent van huiselijk geweld, er is een way out!!! Morgen of vanmiddag zal ik een blog online zetten met allerlei sites waar je iets aan kunt hebben als je hier mee te maken hebt.

Als je ooit slachtoffer was van huiselijk geweld maar nu gelukkkig leeft nadat je wegging, laat het hieronder weten om hoop te geven aan de slachtoffers van nu!

11 antwoorden
 1. Mira
  Mira zegt:

  Ik ben slachtoffer geweest van huiselijk geweld er werd me gezegd niemand wil jou ik ben je laatste hoop het was vreselijk, ik kreeg overal de schuld van en ik kroop uiteindelijk heb ik de kracht gekregen om weg te gaan en leef nu gelukkig heb een nieuwe vriend en hij is super! Met mijn zoon gaat het ook zoveel beter..

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   Wat erg he. Ik herken dat zo. Dat vernederen is zo verschrikkelijk. Daarom moeten we onze dochters en zoons zelfvertrouwen leren te hebben. Ben heel blij dat het nu goed gaat met jou!

   Beantwoorden
   • Mira
    Mira zegt:

    Inderdaad het respect is erg belangrijk en probeer hem dat zo goed mogelijk bij te brengen! Het erge is dat mijn ex me nog steeds probeert te manipuleren om me terug te winnen, maar doe mijn best om sterk te blijven..

    Beantwoorden
    • fatimama
     fatimama zegt:

     Misschien moet je wat meer lezen over de ‘trucjes’ van zulke mannen. Dat is niet dat ze van te voren denken van hoe ga ik haar manipuleren (ja soms wel natuurlijk) maar wat ik toen merkte was dat het gewoon hun manier van doen is. Naar de buitenwereld heel tof en vriendelijk. Dat iedereen denkt dat ze normaal zijn maar ondertussen thuis een hel. In mijn geval ging het manipuleren steeds maar door. Het is dat ik toen getrouwd ben en moslim werd dat ik gewoon geen contact meer wilde en dat contact gewoon blokkeerde. Dus mijn advies is, lees over manipulerende mannen, over huiselijk geweld, realiseer je zeer goed wat er gebeurd is, bewaar de appjes of smsjes of mailtjes waarin hij je voor van alles uitmaakt. Hou die bij in een boek en lees dat af en toe. Want als je dat gaat negeren bestaat de kans dat je het vergeet. Omdat zo onze hersenen werken. Sterkte hoor, vertrouw op jezelf, you can do this!

     Beantwoorden
 2. Anonieme sterke vrouw
  Anonieme sterke vrouw zegt:

  Ik ben geestelijk en lichamelijk mishandeld door mijn moeder en stiefvader. Ik ben op mijn 16de weggegaan van hun en ben op mijn 18de bij mijn oma ingetrokken .
  Mijn stiefvader zit nu aan de drugs en heeft zijn eigen dochter ook weggejaagd. Mijn moeder hangt nog tot op de dag van vandaag het slachtoffer uit bij wie maar oren heeft. Haar is alles overkomen, maar dat zij haar oudste kind de dood heeft verwenst heeft vernederd en met een riem heeft geslagen, met een aansteker bij haar gezicht steeds het vuurtje even liet aangaan terwijl haar dochter in bed lag omdat ze dacht dat die rookte en zover heeft gedreven dat haar dochter het voor elkaar kreeg met 1 oog te huilen op de fiets zodat haar moeder het niet haat zwakte zag. Daar weet ze niets van.

  Al hamdullilah is Allh genadig en heeft Allah mijn hart geopend voor de Islam. Niet dat mijn leven nu makkelijk is, maar ik ben veilig en gelukkig. Ik heb heerlijk drukke kinderen en onwijs lieve man. Die mij volgens mijn half zusje en moeder wel zou gaan mishandelen. Mijn antwoord: dat heeft mijn gezin al gedaan toen ik kind was.
  Mijn man is zo onwijs lief en ik moet er nog altijd inmiddels 7 jaar verder aanwennen dat iemand zo van mij kan houden.

  Kies voor jouw. Houd de eer aan jezelf. Je hebt de hel al overleeft waar je nu in zit. Je bent veel sterker dan je denkt.

  Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   SubhanAllah, wat een heftig verhaal zeg. Elhamdulilah dat jij nu wel gelukkig bent. Ik heb me mede ook bekeerde omdat ik heel sterk geloofde en geloof in de dag des oordeels. Iedereen word beoordeeld op wat hij of zij gedaan heeft. Dat heeft me meer rust gegeven. Ik kon daardoor het onrecht overlaten aan Allah. Ik snap heel goed dat je het moeilijk vind om te wennen dat er iemand is die wel van je kan houden want als je zo behandeld word door iemand die aan je basis staat, ga je alles in vraag trekken. Moge Allah ze de waarheid doen inzien en ze berouw laten tonen voor het te laat is. En jou belonen voor al het onrecht dat jou is aangedaan. Amien. Lieve zus, bedankt voor jouw verhaal. Moge Allah het gemakkelijk voor je maken. Amien.

   Beantwoorden
  • fatimama
   fatimama zegt:

   Ja, ik heb daar dus ook wel over nagedacht he. Maar ik denk niet dat ik iets had kunnen betekenen. Die gozer met wie ze ging was echt een beetje loco dus waarschijnlijk had ik niks kunnen doen.

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. Huiselijk geweld #2 - Fatimama schreef:

  […] je op deze link klikt kun je mijn vorige blog lezen over huiselijk geweld […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.