, , ,

9 dingen die ik leuk vind aan Marokkanen

Iedereen loopt de laatste jaren zo te zeiken over Marokkanen. Het is gewoon afgezaagd geworden. Daarom vond ik het tijd worden om te beginnen met een tegenoffensief.
Vroeger had ik al veel Marokkaanse vriendinnen en ik ben inmiddels al 12 jaar getrouwd met mijn Marokkaanse man. Je kunt me dus wel een insider noemen. Pas op, als je een azijnpisser bent, kun je dit beter niet lezen. Als je minder Marokkanen wilt ook niet. Lees dan absoluut niet verder.

 

 

eigen foto

1)Nou, om mee te beginnen maken  ze echt de allerlekkerste THEE ooit. Ik kan echt zo een pot leegdrinken en alhoewel ik minder suiker gebruik dan de meeste Marokkanen kan ik de zoetheid in muntthee echt wel waarderen.

 

 

 

2.)Daarnaast hebben ze geweldige ONTBIJTJES. Ik weet nie hoor maar bijvoorbeeld sfenj. Dat zijn gewoon oliebollen maar dan in de vorm van een donut. En dat bij het ontbijt! Heeerlijk met kaas trouwens. En msmen is zoooo jammie. Ook heerlijk met kaas maar ook super lekker met een gehaktvulling. Dan heb je nog de Marokkaanse duizend gaatjes pannenkoeken en die zijn zalig met honing. Wat bij een Marokkaans ontbijtje niet kan ontbreken is ei gebakken in olijfolie. In het begin vond ik het erg raar omdat ik boter gewend was maar het is echt superlekker. Vooral bij mijn schoonzussen. Offcourse.

pixababy

3.) KIP MET OLIJVEN, om je vingers bij af te likken. Een gerecht wat vaak gegeten word als er visite komt. Super. Lekker. Deze zou eigenlijk op 1 moeten.

4.) Marokkanen zijn ook supergoede PROBLEEMOPLOSSERS. Schroef tekort of een kabeltje te kort? Geloof me, ze vinden iets in huis wat het oplost. De pagina’s met ‘oma weet raad’ kunnen vervangen worden door ‘Marokkanen weten raad’. Dit zijn niet altijd de mooiste oplossingen maar ze zijn wel lekker goedkoop en als het werkt, wie ben ik dan om erover te klagen?

pixababy

5.) Marokkanen zijn meestal ook echt heel BEHULPZAAM. Als je ziet wie er in de bussen opstaan voor ouderen of wie er helpen met kinderwagens dan zijn dat meestal Marokkanen. Ik heb dat echt super vaak zelf meegemaakt of gezien. Ze komen op ziekenbezoek, doen veel aan liefdadigheid en de vrouwen bakken zich suf aan lekkere dingen en maaltijden voor allerlei bijeenkomsten. Gratis.

6.) De meeste Marokkanen die ik ken hebben echt HUMOR. Bij die kleine van me is het nu al begonnen. Anderhalf jaar en hoppetee. Trouwens kijk maar eens naar het caberet tegenwoordig, de Marokkanen zijn er goed vertegenwoordigd.

7.) GASTVRIJHEID. Serieus, daar kunnen ze wel wat van. Als je ooit eens echt Marokkaans wilt eten, spreek je buurvrouw aan (natuurlijk niet als je een man bent want das not done) en de kans is groot dat ze je uitnodigt. De mensen die al lang Marokkaanse buren hebben zullen vast al eens getuige zijn geweest van de gastvrijheid in de Ramadan. Ik mis mijn Marokkaanse buren in de Ramadan. We kregen bijna elke dag eten. En lekker!

pixababy

8.) Het volgende puntje voor mij is dat ik vind ik dat Marokkanen over het algemeen echt GOED GEKLEED gaan. Ik ben soms echt jaloers op hun goede smaak. Vooral sinds ik een hoofddoek draag vind ik het moeilijk om iets te vinden maar als ik kijk naar mijn Marokkaanse zusters (met of zonder hoofddoek) kan ik nog wel wat van ze leren mashaAllah.

9.) Marokkanen zijn AANPAKKERS. Is er ergens een benefiet of een feestje? Hop en ze staan alweer te koken of te bakken. Niks is ze te veel want helpen doen ze graag. Heerlijk toch!

pixababy

Nou dit waren er voorlopig even 9. .

Heb je ook nog pluspunten? Schrijf maar op voor de negatievelingen. Laat ze maar gek worden. Marokkanen? I like them!

9 antwoorden
 1. Elisabetta
  Elisabetta zegt:

  Salaam Michelle, ja punt 4 hahaha je moet die term ” Mc Gyver ” er echt bij zetten, ik noem mijn man trouwens zo. Alles fixt die zelf,alles krijgt die gedaan al moet die er uren aan zitten:-) Ik vind ook zeker dat je er moet bij zetten dat ze ontzettend veel belang hechten aan familiebanden. Het is niet “maar” u broer of u zus, nee dat is MIJN ZUS en MIJN BROER.
  En ook wat moeders voor marokkanen betekenen. Ongezien in het westen.
  Ik ben 34 en ben allang bekeerd, al 7 jaar getrouwd met ” the absolute best ” marokkaanse man xxxx

  Beantwoorden
 2. Hilde Deschrijver
  Hilde Deschrijver zegt:

  ‘Probleemoplossers’, ik loet er spontaan bij glimlachen. Ik heb al de gekste dingen gezien als het er op aan komt om iets te repareren. Maar het wèrkt. Mc Gyver? Die redt zich nog niet half zo goed als de doorsnee Marokkaan.
  Behulpzaam? Absoluut! Meer dan eens werd ik vroeger door een Marokkaanse geholpen toen ik met een buggy de bus of tram op of af moest. Maar wat me het beste bijgebleven is is de hulp die mijn moeder kreeg na een valpartij in het Oudburg in Gent. Heel wat volk op straat maar niemand stak een vinger uit om een 85-jarige vrouw te helpen. Maar een Marokkaanse restauranthouder had de val gezien en kwam samen met zijn vrouw naar buiten om mijn moeder te helpen. Een vriendelijk woord, een drankje,ook voor mijn tante die mee was en erg geschrokken was, gezelschap tot de ziekenwagen toekwam. Ik wou dat ik wist wie die mensen waren zodat ik ze kon bedanken (mijn mama is al 5 jaar overleden).
  Gastvrij? Ik heb nogal wat vrienden in Marokko, voortdurend wordt ik uitgenodigd om eens een weekje, 2 weken, 3 weken te komen logeren. Als ik overal een weekje naartoe ga kan ik wel 3 maanden in Marokko verblijven! Toen ik eens misselijk werd door de hoogte in de Atlas klopte de gids aan het eerste het beste
  huis aan en onmiddellijk werd ik geholpen: Een bed, thee, koekjes…indien mogelijk hadden ze me een nachtje daar gehouden maar ik moest verder.
  Ook ik ben steeds verbaasd hoe mooi Marokkaanse vrouwen zich kleden, ze hebben echt een goed smaak. Harde werkers, maar toch altijd tijd voor een grap en een lekkere pot thee. Ja, er zijn heel wat zaken die ik erg waardeer!

  Beantwoorden
  • Fatimama
   Fatimama zegt:

   Dankjewel voor je reactie en dat je daar de moeite voor hebt genomen! Prachtig verhaal en ja, zo herken ik Marokkanen dus ook! Want echt, als ik met de tram of metro ging waren het altijd Marokkanen die me hielpen en Marokkanen die opstonden voor de oudere mensen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.