7 redenen waarom een hoofddoek handig is!

Een tijdje terug zat ik in de auto bij Nathalie van:Unicorns & Fairytales
H
et was de eerste keer dat we elkaar ontmoette en het klikte gelijk heel goed. Ze vertelde dat ze vroeger ook een vriendin had die moslima was. Zo bleven we babbelen en ja, toen kwam het idee voor een blog met redenen om een hoofddoek te dragen. Zo gezegd, zo gedaan, here they are! Vul maar aan. En oja, ik draag een hoofddoek om religieuze redenen natuurlijk. Maar dit zijn wel leuke side effects!

First of all:
BAD HAIR DAY! Ik bedoel, het voordeel van een hoofddoek is echt wel dat je je haren verbergt op momenten dat je het ook echt wel wilt verbergen. Als je haar pluist, of als je van die rare flieberhaartjes hebt op plekken die niet echt stylish zijn.

2: Dit is effe een geheimpje dat ik nu prijs geef maar seriously, je onderkin. NIEMAND ziet het als je je hoofddoek zo net over je onderkin doet. Vet handig want er gaat zo even 10 jaar vanaf!

3: Ken je dat, dat het zomer is maar een beetje winderig en je wilt een ijsje eten? En je haar waait je ijsje in? Nou, ook geen probleem meer, alles gecovered met een hoofddoek, je kan gewoon lekker rustig je ijsje eten.

4: Als het buiten koud is, wat natuurlijk 80% van het leven in Nederland zo is, heb je geen koude oren. Want men, wat haaat ik koude oren!

5: Islamitisch gezien zit je natuurlijk dan sowieso goed. You’re really good to go.

6: Als je grijze haren hebt, like me, ziet NIEMAND het. Echt, dus weer 10 jaar eraf. Ik word altijd jonger geschat, ik denk door mijn hoofddoek.

7: Mensen worden niet afgeleid door je uiterlijk. Als ze met je praten nemen ze je serieus. Ik zelf vind het een verademing (ja na al die jaren nog steeds), dat dit gewoon is wie ik ben. Take it or leave it. De mensen die niet met je willen praten, zijn dus sowieso al de moeite niet omdat ze niet verder kijken. Dikke doei dan!

Ik weet het, het wordt zo wel heel aantrekkelijk he. Snap ik. Ik was vroeger ook anti en vond het al helemaal belachelijk als een meisje zich bekeerde en dan een hoofddoek ging dragen, ik vond het echt iets voor ‘buitenlanders’. En toen ik me bekeerde zei ik: “nou allemaal heel leuk en aardig dat ik moslim ben geworden maar ik ga echt NOOIT een hoofddoek dragen…. Hahahahahaha. Zeg nooit nooit.

24 antwoorden
 1. Noor
  Noor zegt:

  Haha grappig, ik heb ook altijd gezegd dat ik nooit – maar dan ook echt nooit een hoofddoek zou dragen. Inmiddels alweer 6 jaar dat Wilders graag kopvoddenbelasting van me zou hebben gevangen.

  Beantwoorden
 2. Sara
  Sara zegt:

  Dankzij mijn hoofddoek heb ik zoveel haarkleuren gehad. Mensen denken vaak dat ik een saaie mie ben, tot ze horen dat ik mijn haar roos en blond heb geverfd ?

  Beantwoorden
  • Fatimama
   Fatimama zegt:

   Ja echt he. Ik had het vorige keer ombre gedaan, zo leuk om te weten dat je haar tof is maar niemand ziet dat, zo een klein geheimpje.

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. Lees mee 30: Mijn favorieten van afgelopen week - Lotus Writings schreef:

  […] luchtig geschreven en erg grappig ook: Fatimama vertelt wat voor haar de voordelen zijn van het dragen van een hoofddoek. En die zijn bijna geen van alle religieus. Wat te denken van warme oren […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.