,

van moeder tot moeder | Nancy Umm Amina

Omdat ik als, inmiddels ervaren maar toch zo onervaren, moeder zo veel adviezen heb gehad in de afgelopen 20 jaar (OW MY ALLAH, 20 jaar???), leek het me leuk om een rubriek op mijn blog te starten met daarin interviews met andere moeders. We hebben allemaal wel eens een raar advies gehad wat we totaal niet toepasten of een advies gemist of juist een heel goed advies gekregen. En hoe kun je nou beter moeders samenbrengen dan al die tips samen te delen? Misschien leren we ervan, misschien herkennen we sommige dingen maar hier oordelen we niet. Hier mag je gewoon je eigen zijn met de opvoedingsstijl die bij je past. Vandaag laat ik NANCY aan het woord. Nancy blogt ook. Ze blogt op nancyummamina
1: Wie ben je? 
Nancy. Ik ben 32 jaar, half Nederlands en half Surinaams, getrouwd met een Marokkaanse man, woonachtig in Amsterdam, maar geboren en opgegroeid in Huizen, ’t Gooi. Ik werk parttime als leerkracht op een islamitische basisschool. Mijn werk is mijn passie.
2: Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?
Ik heb twee dochters. De oudste wordt eind april 4 en de jongste is 7 maanden.
3: Wat voor soort moeder ben jij?
Ik ben aan actieve moeder. Ik vind het leuk om dingen met mijn kinderen te ondernemen. Ik praat veel tegen en met mijn kinderen, al sinds ze zijn geboren. Ik word wel eens scheef aangekeken als ik praat tegen mijn jongste dochter, maar ik vind het niet meer dan normaal. Ik ben een moeder van rust, regelmaat en reinheid. Omdat ik er zelf baat bij heb, maar er ook van overtuigd ben dat het voor kinderen prettig is. Ik ben consequent en rechtvaardig. Ik ben een liefdevolle moeder en heb het beste voor met mijn kinderen.
4: Wat zijn jouw valkuilen als moeder?
Ik denk dat mijn grootste valkuil mijn perfectionisme is. Ik wil absoluut niet dat mijn kinderen perfect zijn, want dat is onmogelijk. Niemand is perfect. Maar ik wil bijvoorbeeld wel dat het opruimen goed verloopt, dat ze netjes eten. Ik ben mij heel bewust van mijn perfectionisme en dat is al een heel groot voordeel.
5: Wat is het slechtste advies dat je ooit gekregen hebt.
Ik kan mij geen slecht advies herinneren.
6: Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?
Ik denk toch wel dat ik dan kom bij de drie r’s; rust, reinheid en regelmaat. Veel mensen vinden het ouderwets en achterhaald, maar zowel mijn dochters als ik hebben er baat bij.
En vertrouw op jezelf en volg je hart.
7: Welk advies heb je gemist?
Deze vraag raakt mij enorm. Mijn moeder is overleden toen mijn oudste dochter 9 maanden was. Ik mis mijn moeder iedere dag heel erg. Het gemis doet ongelofelijk veel pijn. Ik mis de adviezen van mijn moeder. Ik mis haar luisterende oor. Ik mis haar feedback op hetgeen ik doe. Ik mis haar steun. Ik mis alles aan haar.
8: Welk ultieme tip heb jij voor andere moeder? 
Wees jezelf, geniet, vertrouw op jezelf en volg je hart.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.