, , , ,

2 weken eten voor 150 euro | 2 weekmenu’s

Toen mijn man en ik trouwden, zat ik nog op school. Na 3 maanden verhuisden we samen naar België en we moesten daar rondkomen van weinig geld. De kinderbijslag was ook een gedoe van heb ik jou daar en dat duurde ook een jaar voordat we dat kregen. Ik heb dus wel periodes in mijn leven gehad waarin ik moest rondkomen met een heel laag budget.  Maar toen mijn man me uitdaagde om 2 weken eten voor 150 euro, raakte ik wel even in paniek. Na de eerste paniek besloot ik 2 weekmenu’s te maken.

Ik keek in de keuken wat voor ingrediënten ik nog allemaal had en wat ik moest bijkopen. Daarnaast zocht ik ook in de talloze recepten uit de Allerhande die ik door de jaren heen verzameld had. Dat waren er nogal wat maar ik pikte er 2 uit. 2 Recepten die snel klaar waren en niet veel van mijn budget zouden vragen. Daarnaast bedacht ik me ook om dingen met elkaar te combineren. Zo zou ik bijvoorbeeld de ene dag pasta kunnen maken en de dag daarna de gehakt die daarbij hoort kunnen combineren met magioni bloemkoolpizza. Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte 2 weekmenu’s met de optie om dingen aan elkaar te koppelen en om ze om te ruilen. Zolang ze maar gekoppeld bleven.

Hiernaast vind je mijn weekmenu. Goed idee toch allemaal? Natuurlijk ging het al vanaf dag 1 niet zoals ik het in mijn hoofd had omdat we de 1e dag iets aten wat mijn schoonzus had meegenomen. Wel fijn want dat scheelde weer in het budget. Daarnaast had ik geen andijvie kunnen kopen waardoor ik moest verschuiven. Ik ben nu ongeveer op de helft van de menu’s en het enige recept waar ik me aan gehouden heb tot nu toe is de spaghetti Rapida van de Allerhande. Het is inderdaad ontzettend snel klaar, heel gemakkelijk want je pleurt alles in de pan en naast het roeren moet je alleen maar even wachten tot je een gerecht hebt. Ik vond het alleen niet super lekker. Wel ok voor een keer maar de kinderen hebben er alle twee weinig van gegeten.

Dat was dus maandag en gisteren was ik weer zo aan het twijfelen wat ik zou maken. Ik bedacht me om snel charmila te maken met gebakken kipfilet maar toen realiseerde ik me dat ik niet voor niks een weekmenu had gemaakt en maakte ik snel  de pompoensoep (met biologische pompoen van de buren) en de wraps met kipfilet. Heerlijk gegeten.

De boodschappen deed ik zaterdag met het nichtje van mijn man die hier een paar dagen kwam. Mijn man is op bezoek bij zijn moeder in Marokko en ik kon normaal gezien alleen maar boodschappen doen zonder auto maar elhamdulilah, zij heeft een rijbewijs. Dus zaterdag gingen we naar de Albert Heijn waar ik echt zoooo keurig netjes alleen maar alles van mijn lijstje haalde. Daarna door naar de Islamitische slager en daar genoeg gehaald om de 2 weken door te komen. Op dit moment heb ik nog 50 euro over en nog een week te gaan. Ik heb natuurlijk nog wel geld achter de hand. Mijn man laat me niet achter met alleen maar 200 euro. Ja, hij liet 200 euro achter voor de boodschappen maar die eerste 50 euro ging er op 1 dag doorheen toen ik even wat kleine dingen haalde dus vandaar dat ik het met 150 wilde redden. Anyway, er is altijd geld hoor maar ik vond de uitdaging eigenlijk wel leuk. Het is fijn om te weten wat je gaat eten of in ieder geval om te weten wat je in huis hebt en daarop in te spelen.


Er zijn nog wel wat dingen die ik nog moet halen want zo is het brood bijna op en halen we altijd broden van 1,99 bij de Delhaize. Ik weet dat dat goedkoper kan maar ik kan echt niet zelf brood bakken zonder broodbakmachine. Enja, het fruit en de groeten blijven sowieso niet lang goed. Ik heb daarom ook voor de laatste 4 dagen gerechten staan die ik kan maken met gedroogde peulvruchten. Maar gelukkig zijn bepaalde producten zoals tomaten nog niet aan de hoogste prijs. Als de tomaten goedkoop zijn gebruik ik namelijk altijd heel veel tomaten in mijn gerechten. Het is lekker en gezond. Veel antioxidanten en aangezien dat veroudering tegengaat is dat best wel een heel goed idee voor deze dame.


Ik moet trouwens wel zeggen dat ik met mijn nichtje en de kinderen afgelopen zondag ben gaan eten op de Turnhoutsebaan omdat ik daar echt wel trek in had en aangezien het keihard regende had ik totaal geen zin om nog te koken. Het kan zijn dat de vermoeidheid ook een rol speelde aangezien ik elke dag pas rond 2 uur ging slapen maar mijn kleine wekkertje Nu’aim daar geen rekening mee hield. Het geld dat ik daarvoor gebruikte was niet van het boodschappengeld maar kwam van mijn rekening. En morgen gaan Greg en ik (mijn oudste zoon is gekomen toen mijn nichtje wegging, ik ben geen dag alleen gelukkig) samen koffie drinken in de stad. Daar gebruik ik een ander budget voor. Ik zie hem veels te weinig en we kunnen er alle twee echt van genieten om lekker koffie te drinken op een goede plek. Dusja, het is niet zo dat ik ALLES moest doen van dat geld wat het natuurlijk veel makkelijker maakt. Ik ga na deze 2 weken nog een evaluatie maken op de blog over het totale bedrag en of ik daar overheen kwam of niet. Zoals ik zei heb ik nog een week met 50 euro en daar moet ik nog brood en groenten en fruit voor kopen.

Werk jij ook met een weekmenu? En is dat bedrag van 150 euro te hoog en overdrijf ik dat ik het lastig vind of vind je dat ook niet zoveel? Oja, je kunt me volgen op mijn instagram waar ik actief ben en op mijn facebookpagina plaats ik alle nieuwe blogs. Tot snel inshaAllah!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *