Wie ben ik:
Hoi, salaam, welkom op mijn blog. Ik ben Fatima Michelle. Sinds 2004 ben ik moslima en ik heb 4 kinderen. Amber en Greg van voor ik me bekeerde en Soraya en Nu’aim van daarna. Amber is 19 en woont in Spanje, Greg is 18 en woont in Nederland. Ik ben getrouwd met F. en met Soraya van 8 en Nu’aim van 3,5 wonen we in Antwerpen. Ik ben een trotse Nederlander en alhoewel ik al jaren in België woon, besloot ik toch om fatimama.nl te beginnen. Een ode aan mijn afkomst.

Eerder blogde ik al op:
www.miesjelle.web-log.nl
www.fzblogse.nl
www.mijnaddjihad.wordpress.com
www.famizo.wordpress.com
www.fatimama.be

Miesjelle.web-log.nl was zo leuk, dat was echt een manier om mezelf te uiten en om het bloggen te ontdekken. Het was toen allemaal veel simpeler want er waren gewoon niet zo veel blogs. Nu is alles heel technisch geworden en heeft iedereen een mening over bloggen en bloggers. Fzblogse deed ik omdat web-log ging veranderen en ik toch een plekje wilde. Maar omdat ik toen ging trouwen en we naar Antwerpen zijn verhuisd, had ik geen tijd meer en aangezien we zeer krap zaten toen, hadden we geen internetaansluiting. En als je dan moet gaan bloggen in een belhuis met een azerty toetsenbord, vergaat de lol van het bloggen je wel.
Op een gegeven moment begon ik weer blogs te lezen en begon het weer te kriebelen. Enja hoor, ik begon met mijnaddjihad. Voornamelijk om te schrijven over mijn struggles met het ontdekken dat ik wel veel ADD symptomen had/heb en ook om te bekijken of het bloggen nog wel iets voor me was. Dus ik ging over op famizo. Lekker anoniem maar toch ook persoonlijk bloggen. Ik had niet echt een bepaalde richtlijn en hier kon ik echt schrijven over wat ik wilde. Nadat ik meer begon te lezen over bloggen, begon het bij mij te kriebelen om een eigen domeinnaam te nemen. En een jaar geleden deed ik het gewoon. Fatimama.be. Het was echt een gedoe om alles uit te zoeken maar het lukte me. Ik was zo trots op mezelf. Trots omdat ik me al jaren liet leven door de kinderen en het leven. Maar door voor mijn eigen domeinnaam te kiezen ik gegaan voor iets wat IK echt leuk vond en wat ik ook echt wilde doen. Het afgelopen jaar heb ik heel veel geleerd over bloggen maar vooral ook dat ik schrijven gewoon heel leuk vind en dat het technische gedeelte van het bloggen niks voor mij is. Het bezorgd me alleen maar stress. Daarom koos ik voor een bedrijfje dat mijn lay out heeft verzorgd voor www.fatimama.nl  Vanaf nu hoef ik alleen nog maar te bloggen, de rest doen zij. Een win/win situatie.

Wat je kunt verwachten op fatimama.nl is: 
Een lekker plekje om te lezen en bij te komen terwijl je je kopje koffie drinkt en probeert je te ontspannen. Zo’n ‘come-to-mommy’ gevoel. Verder:
Verhaaltjes over mijn kinderen,
Lijstjes zoals “Dingen die je wilt als je 3 bent”,
Reviews over boeken of over (islamitisch) speelgoed,
Interviews met andere mama’s met daarin hun beste tips qua opvoeding,
Soms iets informatiefs over de islam om misverstanden weg te halen,
Persoonlijke blogs,
Succesverhalen (ik geloof in self made succes, gaan voor waar je in gelooft),
Soms stukjes over add,
Verhalen over huiselijk geweld,
En zo nu en dan iets wat mijn leven echt makkelijker maakt sinds ik moeder ben, mijn persoonlijke lifehacks.

Ik hoop dat je iets zult hebben aan mijn blog, mocht je vragen/opmerkingen of feedback hebben, je bent altijd welkom op info@fatimama.nl

Tot snel!